Zzp’en met de zekerheden van een vaste baan

Werken als zzp’er levert veel vrijheid op, maar brengt ook risico’s met zich mee. Die risico’s zijn voor veel mensen de reden om de stap naar het zelfstandig ondernemerschap (nog) niet te zetten. Zij prefereren de zekerheden van een baan in loondienst. Er is echter ook een mogelijkheid om het beste van beide werelden te combineren: zzp’en met vrijheid én zekerheid.

Werken als zzp’er is heerlijk. Je zoekt zelf je opdrachten, spreekt je eigen prijs af, je werkt wanneer het jou uitkomt. Maar hoe heerlijk is het zelfstandig ondernemerschap wanneer je (langdurig) ziek wordt? Of als je zwanger bent? Dan is de kans groot dat je opdrachten en inkomsten misloopt. Natuurlijk kun je je daartegen verzekeren, maar de kosten van de premies en het eigen risico zijn vaak hoog. Je kunt je ook laten verlonen via Tentoo. Dan heb je gewoon die heerlijke ondernemersvrijheid, maar óók sociale en administratieve zekerheid.

Vrijheid en zekerheid
Hoe werkt dit in de praktijk? Je komt bij Tentoo op de loonlijst. Tentoo wordt juridisch gezien jouw werkgever, maar jij bepaalt wanneer je werkt, voor wie je werkt en tegen welk tarief. Dit brengt bepaalde zekerheden met zich mee. Je krijgt bijvoorbeeld binnen 7 dagen uitbetaald en Tentoo neemt je administratieve en financiële verplichtingen uit handen. Bovendien ben je automatisch verzekerd voor de WW, ZW en WIA.

Meer weten?
Nieuwsgierig naar zzp’en met vrijheid én zekerheid? Neem een kijkje op de website van onze partner Tentoo.

Terug naar het overzicht