Zo zorg je voor een helder verhaal

Zeg startende ondernemer, wat doe je nu eigenlijk?
Als startende ondernemer zit je vol plannen, vol ideeën en bruis je van de energie! Je hebt jouw plan goed doordacht, alles op papier gezet, een bankrekening geopend en je hebt je bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat is dat. Maar dan? Hoe ga je ervoor zorgen dat potentiële klanten je weten te vinden? Dat jouw bedrijf bekendheid krijgt? Een vliegende start begint voor alle ondernemers bij het hebben van een helder verhaal.

Toch zijn er veel ondernemers die zelfs na járen nog worstelen met het helder formuleren van hun kernboodschap. Wat doe je als bedrijf? Welk probleem los je op? Een term die je vaak hoort is ‘welke waarde voegt jouw onderneming toe’? Wanneer je dit voor de spiegel gemakkelijk hardop kunt vertellen, dan zul je jouw verhaal ook vele malen krachtiger kunnen overbrengen bij je (potentiële) klanten.

Op je beginpunt kun je terugvallen
Een belangrijke tip voor alle startende ondernemers is dan ook: zorg dat je jouw verhaal helder hebt uitgeschreven zodat je altijd terug kan naar de kern. Ook wanneer de ontwikkelingen binnen je bedrijf of in de markt je afleiden en je eerder gestelde doelen vervagen. Met een helder verhaal en een krachtige boodschap, leg je het fundament voor de zichtbaarheid en bekendheid van jouw onderneming.

Zo zorg je voor een helder verhaal

  • Beschrijf je bedrijfsactiviteiten in het kort
  • Vertel welk probleem jij precies oplost voor je klanten
  • Leg uit wáarom klanten voor jouw bedrijf zouden kiezen
  • Handig: maak hiernaast ook een ‘elevator pitch’ van maximaal twee regels. Dit helpt je altijd en overal enthousiast te kunnen vertellen over je bedrijf!

“Een vliegende begint voor alle ondernemers bij het hebben van een helder verhaal.”

Terug naar het overzicht