Zo kies je de beste financiële producten

Een organisatie opstarten of uitbreiden, nieuwe machines of softwarepakketten aanschaffen of verhuizen naar een nieuw pand. Als ondernemer heb je bij iedere verandering binnen je bedrijf een hoop beslissingen te nemen, inhoudelijk maar zeker ook financieel. Hoe doe jij dat? Hoe vergelijk en kies jij de beste optie uit verschillende geldverstrekkers en financiële producten?

Je bent ondernemer en waarschijnlijk ook een vakidioot. Je weet alles over alles als het gaat om jouw product of dienst. Maar financiën, dat is een noodzakelijk kwaad waar je helaas iets minder kaas van hebt gegeten. Je verspilt er het liefst zo min mogelijk tijd en energie aan, maar tegelijkertijd wil je natuurlijk wel dat je financiële zaken perfect aansluiten op jouw bedrijf en wensen.

Het is dus zaak om de juiste keuzes te maken in geldverstrekkers en financiële producten. Dat kun je op verschillende manieren aanvliegen. 1. Je struint het hele internet af en vergelijkt alle aanbieders en producten. 2. Je laatje adviseren door een financieel adviseur. Of je kiest voor (een combinatie met) optie 3: je maakt gebruik van een onafhankelijke vergelijkingssite.

Zelf op onderzoek uit

Wanneer je zelf op onderzoek uitgaat, mag je er wel wat tijd voor uittrekken. Voordat je alle pakweg tachtig aanbieders van financiële producten een keer gevonden en vergeleken hebt, ben je waarschijnlijk een paar maanden verder. Geen al te beste optie dus. Je kunt je tijd wel beter besteden.

Alles aan een financieel adviseur overlaten

Een financieel adviseur in de arm nemen, is al een betere optie. Tenminste, als je een adviseur hebt die voor je door het vuur gaat. Het liefst een onafhankelijk adviseur die de beste financiële producten uit de markt vist waar jij je voordeel mee kan doen. Dus niet een die gelieerd is aan één financiële instelling. Die zal alleen over de opties en producten van het eigen merk adviseren, dus dan weet je nog niet of je wel of niet het beste product voor de juiste prijs krijgt.

Onafhankelijke vergelijkingssite bezoeken

Optie 1 kost veel tijd en bij optie 2 zul je het nodige aan advieskosten kwijt zijn. Kan het ook sneller en goedkoper? Ja, met een online vergelijkingssite zoals zakelijkbankieren.nl. Zij hebben het vooronderzoek bij al die tientallen aanbieders al voor je gedaan en geven je tips over de beste financiële producten en aandachtspunten waar je nog op kunt letten om een goede eigen keuze te maken.

Zakelijke rekeningen vergelijken

Een voorbeeldje: zakelijkbankieren.nl heeft onderzoek gedaan naar de beste aanbieders van zakelijke rekeningen en deze op dik 80 factoren vergeleken. Op basis daarvan hebben ze een lijst met de beste zakelijke rekeningen gemaakt. Omdat natuurlijk niet iedere ondernemer dezelfde wensen of eisen stelt aan een zakelijke rekening, deelt zakelijkbankieren.nl ook allerlei tips over waar je bij het openen van een zakelijke rekening op kunt letten. Kosten natuurlijk, maar ook faciliteiten zoals rood staan, storten van contant geld en een automatische koppeling aan boekhoudpakketten.

En zo vind je bij deze online vergelijkingssite nog meer vergelijkingsmateriaal voor bijvoorbeeld zakelijke leningen en aanbieders van factoring. Levert deze optie voor jou het snelste en beste resultaat op? Het is het proberen waard.

Terug naar het overzicht