Zakelijk investeren in crypto: dit moet je weten

Heb jij de afgelopen tijd als ondernemer ook kunnen profiteren van de economische opleving na de coronacrash vorig jaar? En heb je nu een reserve die je niet direct hoeft te investeren in je eigen onderneming? Omdat spaarrekeningen bijna of geen rente meer opleveren en banken steeds eerder een negatieve rente rekenen, zijn veel ondernemers op zoek naar rendabele investeringsmogelijkheden. Een interessante optie is investeren in crypto’s zoals bitcoin. De cryptohandel lijkt op aandelenhandel: kort gezegd levert het winst op als je iets voor meer geld verkoopt, dan dat je ervoor betaald hebt.

 

Crypto: wat zijn het en wat kun je ermee?

 

Crypto is eigenlijk de afkorting van cryptocurrency. Deze worden ook wel cryptogeld, cryptomunt of digitale munt genoemd, die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. In tegenstelling tot andere fysieke valuta zijn crypto gedecentraliseerd en digitaal. Er is dus geen overheid of centrale bank die de munt beheert en controleert. Dergelijke partijen zijn dus ook niet nodig om een financiële transactie uit te voeren. De oudste en meest bekende crypto is bitcoin. De afgelopen jaren zijn er echter ook diverse altcoins ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn Litecoin en Ethereum.

 

Crypto zijn ontwikkeld als alternatief online betaalmiddel. De daadwerkelijke betaalmogelijkheden zijn echter nog beperkt. Veel bedrijven zijn nog steeds huiverig om crypto als betaalmiddel te accepteren. Enerzijds vanwege het risico, anderzijds vanwege tegenwerkende wet- en regelgeving. Bij Tesla was het vorig jaar nog mogelijk een auto te betalen met bitcoins, maar deze optie is daarna ook vrij snel weer stopgezet. Het bedrijf heeft onlangs bekendgemaakt binnenkort weer open te staan voor cryptobetalingen.

 

Winst maken met cryptohandel

 

Met beperkte betalingsmogelijkheden, blijven crypto vooral interessant om in te handelen. Maar hoe kun je daar nog winst mee behalen? De koers heeft namelijk onlangs nog een recordhoogte bereikt van ongeveer 59.000 euro. Zelf nu crypto kopen en later verkopen voor een hogere koers vraagt veel tijd om de markt in de gaten te houden. Bovendien loop je het risico dat de digitale munt waarin je investeert minder waard wordt.

 

Met https://bitcoinprime.io/nl/ maak je met minder risico toch kans op winst. Deze handige trading tool past kunstmatige intelligentie toe om te profiteren van kleine koerswisselingen. Een dergelijke handelstool kan veel sneller en efficiënter handelen dat jijzelf, handelt 24/7 en maakt uitgebreide analyses op basis van zowel de historische koersontwikkeling als nieuws dat de koers kan gaan beïnvloeden. Zo kun je als ondernemer toch een mooi rendement behalen op je zakelijke vermogen, zonder dat je er veel tijd of energie in hoeft te stoppen.

Bron: https://unsplash.com/photos/vBCVcWUyvyM

Terug naar het overzicht