Werken vanuit je kracht

Als starter wil je laten zien wie je bent en wat je met jouw bedrijf te bieden hebt. Dit ben ik! Maar hoe doe je dat eigenlijk? Specialisten Jannie Boer en Pauline van der Veeken van Home of Power weten er alles van.

Voordat Jannie en Pauline ons helpen met tips en adviezen over hoe je jezelf optimaal kunt profileren, vragen ze ons eerst een stapje terug te doen. “Want weet je wel wie je echt bent, wat jouw grootste kracht is, of ben je nog zoekende?”, vraagt Pauline. “De beste ondernemers zijn degenen die volledig authentiek zijn, iets doen wat echt bij ze past en dat vervolgens ook uitstralen. Maar als je jezelf niet goed kent, hoe kun je dan authentiek zijn? Het is belangrijk om eerst dat inzicht in jezelf te hebben.” “En ken je je doelgroep, weet je hoe zij in elkaar steken en waar zij gevoelig voor zijn?”, vult Jannie aan. “En dan bedoel ik niet alleen in product of dienst, maar zeker ook in persoonlijkheid. Een veelvoorkomende valkuil voor starters, eentje waar we zelf ook ingestapt zijn, is namelijk dat ze niet weten of beseffen welke doelgroep echt bij hen past en hoe ze daarmee het beste kunnen communiceren. Zowel woordelijk als met kleur.”

Kleur. Dat is een belangrijk aspect in Home of Power. Daar draait eigenlijk alles om. Jannie en Pauline ontdekten dat kleuren samenhangen met persoonlijkheids-kenmerken en hoe groot
de impact van kleur op jezelf en anderen is. Zo kun je met kleuren niet alleen je imago beïnvloeden en de juiste uitstraling voor je bedrijf kiezen, maar ze vertellen ook heel veel over iemands innerlijk. Goed om te weten over jezelf en je doelgroep.

Dus, wat is de belangrijkste tip van Jannie en Pauline, als je wilt laten zien ‘Dit ben ik!’? “Bepaal jouw ‘kleur’ en die van je doelgroep en pas jouw kleding en bedrijfskleuren hierop aan. Met ons gratis e-book op www.personalpowerplus.com en ons boek ‘Krijg toch allemaal de kleuren’ kom je al een heel eind. Maar als je nog op zoek bent naar jouw grootste kracht, dan adviseren we je
graag persoonlijk. Met een test en adviesgesprek voor 75 euro of met een complete Powerdag, waarin je alle inzichten in jezelf en je doelgroep krijgt en weet wat je hier met je bedrijf mee kunt doen.”

Tekst: Kim de Booij
Foto: Martijn Fincke

Terug naar het overzicht