Wereldwijd zakendoen vergt brede kennis

“Ik vind het starten van een eigen bedrijf een enorme uitdaging. Het is iets dat ik al jaren ambieerde. Met de overname van Paverpol International ben ik in één klap internationaal actief, zowel op het gebied van inkoop als verkoop. Dat is even wennen. Gelukkig had ik mij op voorhand goed voorbereid en ik heb mensen om me heen waarop ik kan terugvallen.”

Brigitte Broekmeijer is een startende onderneemster. Eind vorig jaar kreeg zij de kans om het bedrijf Paverpol International over te nemen. “Paverpol is een wereldwijd bekende textielverharder. Het wordt verkocht aan mensen die graag creatief bezig zijn, maar ook aan kunstenaars, carnavalsverenigingen en bedrijven die het gebruiken voor industriële toepassingen. Het is een fijn product, dat de koude Canadese winters glansrijk doorstaat, maar ook de snikhete zomers in Australië en Zuid-Amerika.”

BTW
De accountant heeft in het begin wel eens op haar gemopperd, vertelt ze. Met name het btw-verhaal was voor haar als nieuwe ondernemer lastig. “Het heeft even geduurd voordat ik wist wanneer je nu wel of niet een btw-nummer van de klant nodig hebt en wanneer je bij buitenlandse leveringen btw moet berekenen. Gelukkig kon ik daarover veel teruglezen op de website van de Belastingdienst.”

Uitdagende branche
Brigitte heeft afgesproken om ieder kwartaal de bedrijfsresultaten te bespreken. “We zitten in een groeifase. Je ziet dat het product volop in trek is, zowel in Nederland als daarbuiten. Om die reden vind ik het belangrijk om de cijfers nauwlettend te volgen. Natuurlijk heb ik flink moeten investeren om de overname te kunnen doen. Daarnaast heb ik geïnvesteerd in een efficiënter administratief – en logistiek proces. Nu kijk ik minstens ieder kwartaal welke financiële ruimte er is om bijvoorbeeld extra voorraad aan te houden of nieuwe producten te introduceren. De hobby- en kunstbranche is wat dat betreft erg uitdagend. Klanten willen voortdurend geprikkeld worden met nieuwe ideeën en nieuwe producten.”

Redactie: Caroline Houmes
Fotografie: Johan Katerberg

Terug naar het overzicht