Voorkom dat je bedrijf stilstaat

Bedrijfscontinuïteit wil zeggen dat je bedrijf gewoon doorgaat bij tegenslag. Denk bijvoorbeeld aan een calamiteit, zoals brand of inbraak. Wees voorbereid op zo’n situatie door nu alvast rekening te houden met de scenario’s en oplossingen.

Als ondernemer loop je risico’s. Als je weet welke dat zijn, kun je passende maatregelen nemen om ze te vermijden of te verminderen. Soms zijn risico’s zo groot of onvoorspelbaar, dat je er liever een verzekering voor afsluit.

Er zijn verschillende risico’s die het voortbestaan van je bedrijf in gevaar kunnen brengen. We lichten de meest voorkomende aan je toe.

Be­drijfs­con­ti­nu­ï­teit: voor­kom brand

Een brand kan je bedrijfspand gedeeltelijk of helemaal in de as leggen. Ligt je bedrijf daardoor een tijdje stil, dan lijd je omzetverlies. Met een beetje pech gaan je klanten in de tussentijd ook nog shoppen bij de concurrent. Bevalt die net zo goed als jij, dan loop je het risico dat ze niet meer bij jou terugkeren.

Neem dus goede maatregelen om brand te voorkomen of de impact ervan te beperken. Wist je trouwens dat veel branden ontstaan door onveilige elektra? Zorg er dus voor dat je de elektrische installatie van jouw bedrijfspand in topconditie houdt!

In­braak en dief­stal

Lukt het inbrekers om hun slag te slaan bij jouw bedrijf? Dan moet je gestolen spullen of voorraad vervangen. Terwijl je wacht op de levering daarvan, ligt je bedrijf (gedeeltelijk) stil. Dat betekent omzetverlies.

En kunnen de inbrekers niet meenemen waarvoor ze kwamen? Dan slaan ze soms uit woede de boel kort en klein. Of ze stichten brand om hun sporen uit te wissen. Zo leidt een simpele inbraak soms tot het verlies van een compleet bedrijfspand.

Be­scher­ming te­gen in­bre­kers

In het dossier Inbraak en diefstal van Interpolis lees je over de maatregelen die je kunt nemen om je bedrijf zo goed mogelijk te beschermen tegen inbrekers.

Extra tip: Zeker in de detail- en groothandel is een mistgenerator een effectieve aanvulling op je inbraakpreventie. Inbrekers komen de winkel vaak vooraf verkennen en weten daardoor bij een inbraak precies de weg. Maar niet als je jouw zaak beschermt met een mistgenerator!

Image
Verzekeringen, kapotte deur
Ze­ker­heid voor je be­drijf

Is jouw bedrijf goed afgedekt? Het pand, voorraad en transport? Breng je risico’s in kaart en sluit je bedrijfs-verzekeringen af bij Interpolis ZekerVanJeZaak®.

Bereken je premie

 

Gaat het alarm af, dan spuit een mistgenerator jouw bedrijfsruimte binnen enkele seconden vol met een onschadelijke mist. De inbrekers zien geen hand meer voor ogen en ook jouw spullen zijn niet meer zichtbaar.

Dief­stal van je bus: Ze­ker­Van­Je­Bus

ZekerVanJeBus is een opsporingssysteem dat je bestelbus in heel Europa opspoort als je bus gestolen is. Zo ben je na diefstal van je bus snel weer in bedrijf. Natuurlijk heb je liever dat je bestelbus en de spullen in je bus helemaal niet gestolen worden.

ZekerVanJeBus biedt daarom handige extra’s zoals:

  • Een slamlock-slot dat voorkomt dat een dief de laadruimte openbreekt.
  • Een stuurslot waarmee je voorkomt dat een dief met jouw bus wegrijdt.
  • Een trekhaakslot dat de achterdeur of klep van je bestelbus blokkeert.

Be­drijfs­con­ti­nu­ï­teit bij mi­li­eu­scha­de

Bewaar bijtende of licht ontvlambare stoffen altijd in goed sluitende verpakkingen, of in een vloeistofdichte en brandveilige kluis. Zorg ook voor vloeistofdichte vloeren in je werkruimte.

Het milieurisico geldt voor meer bedrijven dan je misschien denkt. Want de stoffen waar je dagelijks mee werkt kunnen een flinke milieuschade veroorzaken. Bijvoorbeeld als ze in de bodem, het riool of het grond- of oppervlaktewater terechtkomen na een brand.

Het be­lang van een be­drijfs­con­ti­nu­ï­teits­plan

Een praktische manier om je risico’s in kaart te brengen en vervolgens te beheersen, is door middel van risicomanagement. Met een goed bedrijfscontinuïteitsplan krijg je namelijk een helder beeld van waar binnen jouw bedrijf risico’s op de loer liggen.

Risicomanagement is geen eenmalige actie. Het is een proces dat je regelmatig opnieuw moet doorlopen. Want je bedrijf staat niet stil, dus ook je risico’s veranderen continu. Het is dus noodzakelijk om je bedrijfscontinuïteitsplan regelmatig te updaten.

Ver­ze­ke­rin­gen voor be­drijfs­con­ti­nu­ï­teit

Soms zijn risico’s te groot of is de impact ervan niet vooraf te overzien, bijvoorbeeld in het geval van inbraak. Voor die risico’s kun je verzekeringen afsluiten, zodat je financieel gecompenseerd wordt en snel weer aan de slag kunt. Zo investeer je in het voortbestaan van je bedrijf.

De Rabobank biedt een handig verzekeringspakket aan voor startende ondernemers: Interpolis ZekerVanJeZaak®. Hiermee verzeker je in één keer je belangrijke bedrijfsrisico’s.

Het mooie van de bedrijfsverzekeringen van ZekerVanJeZaak is dat ze met je mee veranderen. Bijvoorbeeld als je groeit in omzet, personeel of spullen, of als je nieuwe activiteiten oppakt.

Terug naar het overzicht