Voorbeelden voor het schrijven van je ondernemingsplan

Je ondernemingsplan is de basis voor het starten van je bedrijf. Maar wat als je niet zo goed weet waar je moet beginnen? Geen nood, hier vind je voorbeelden voor vier verschillende branches.

Wil je direct naar de verschillende voorbeeldplannen? Klik op de links hieronder:

  1. Voorbeeld ondernemingsplan zzp
  2. Voorbeeld ondernemingsplan horeca
  3. Voorbeeld ondernemingsplan dienstverlening
  4. Voorbeeld ondernemingsplan detailhandel

Op zoek naar een template om zo in te vullen? Die vind je hier:

Hoe schrijf ik een ondernemingsplan?

Een ondernemingsplan is het fundament van elk bedrijf. In dit plan omschrijf je precies wat je van plan bent en hoe je dit gaat realiseren. Je beantwoordt vragen als:

Een ondernemingsplan maak je niet alleen voor jezelf. Als je op zoek bent naar financiering, wil je investeerder ook graag een plan zien. Je hebt zo dus meer kans op een kapitaalinjectie.

Ondernemingsplan in 10 stappen

Het schrijven van een ondernemingsplan is niet moeilijk, maar je moet er wel even tijd voor maken. Onze gratis whitepaper neemt je aan de hand om in tien stappen een ondernemingsplan te schrijven.

Voorbeeld ondernemingsplan dienstverlening

Wil jij diensten gaan leveren? Of je nu een makelaarskantoor of schoonmaakbedrijf begint, als startende ondernemer is een ondernemersplan bijzonder handig. Zeker als je financiering nodig hebt.

Dit plan is van Claudia de Vries, zij heeft een eigen schoonheids- en massagesalon. Daarnaast wil ze graag massagecursussen gaan geven. Ze heeft daarvoor externe financiering nodig om haar praktijk te kunnen verbouwen.

Voorbeeld ondernemingsplan detailhandel

Wil je een winkel of webshop starten? Dan doe je er goed aan om je plannen goed uit te werken, er is namelijk veel concurrentie. Een ondernemingsplan helpt je om alles inzichtelijk te maken.

Dit plan is van Annemarie Bellaart, zij wil een kledingwinkel (fysiek én webshop) beginnen voor vrouwen van generatie Y. Ze heeft externe financiering nodig voor haar start.

Template ondernemingsplan

We maken het je graag gemakkelijk: maak een vliegende start met dit template voor je ondernemingsplan. Je kunt het sjabloon gratis downloaden en de gegevens van jouw bedrijf direct op de juiste plek invullen.

Bron: ikgastarten.nl

Terug naar het overzicht