Starten of groeien? Vraag om hulp!

Leuk hoor, zo’n krantenkop: ‘Kabinet investeert 65 miljoen in startups en scale-ups’. Maar waar kun je als ondernemer nou aankloppen als je gebruik wilt maken van coaching, advies en financiering om te starten of te groeien?

Impuls Zeeland biedt een ingang naar alles wat innovatieve ondernemers in Zeeland verder brengt. Yvonne Braamse, projectmanager Innovatiefinanciering nodigt ondernemers met innovatieve plannen van harte uit om te komen praten: “Tijdens een persoonlijk gesprek onderzoeken we voor welke uitdagingen een ondernemer staat en hoe we kunnen helpen. We hebben veel kennis in huis over diverse sectoren, weten welke financierings– en subsidiemogelijkheden er zijn of attenderen ondernemers op passende opleidingsprogramma’s bij Dockwize. Ook hebben we een uitgebreid en goed netwerk en kunnen we snel schakelen met andere partijen. Zo kunnen we ondernemers eigenlijk altijd wel op weg helpen.”

Een goede start
Veel ondernemers worstelen met het opstellen van een goed businessplan voor een financieringsaanvraag. “Zeeland Financial Matching is hiervoor hét instrument. Vorig jaar hebben we aan 17 ondernemers vouchers van € 2.500 toegekend, waarmee ze de kosten voor het schrijven van hun businessplan deels konden financieren. Met een gedegen plan is de slagingskans van een financieringsaanvraag vele malen groter. Ook zijn er diverse innovatieve subsidies, zoals Zeeland in Stroomversnelling, CrossRoads, MIT Zuid en OPZuid, die ondernemers kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een haalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren of een nieuwe techniek uit te testen. Verder biedt InnoGo! financiering, advies en begeleiding voor starters die nog in de ontwikkelingsfase zitten met hun innovatie.’’

Mooi resultaat
Tot slot noemt Yvonne het Zeeuwse Participatiefonds, dat mede mogelijk is gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. “Als je als onderneming een flinke groei doormaakt en behoefte hebt aan extra kapitaal, dan kan dit fonds door middel van aandelen participeren in jouw onderneming. De hoogte van de investering is maximaal één miljoen euro.” Kortom, mogelijkheden genoeg! En het resultaat? “In 2018 zijn 53 ondernemers geholpen met in totaal bijna 4 miljoen euro waarmee meer dan 70 arbeidsplaatsen voor Zeeland zijn gecreëerd. Een mooi resultaat!” Nieuwsgierig? Doe op www.impulszeeland.nl heel eenvoudig de financieringscheck en kijk of je ook in aanmerking komt voor kosteloze begeleiding van Impuls Zeeland.

Tekst: Marjolijn Bergmann
Beeld: stock

Terug naar het overzicht