Starten in crisistijd? Ja!

In deze crisistijd starten als zzp’er? De meeste zullen je voor gek verklaren. Maar als je er goed over nadenkt, is dit misschien wel hét moment om voor jezelf te beginnen. Wij geven je zes redenen om juíst nu te starten als zelfstandige.

Reden 1: Volg je gevoel

In crisistijd komen relatief veel mensen zonder werk te zitten. Heel vervelend als het je overkomt, maar het is ook een uitgelezen kans om het roer om te gooien. Als je al niet 100 procent gelukkig was met je baan en je bent hem door de coronacrisis kwijtgeraakt, dan is dit hét moment om je droom na te jagen. Je moet toch een nieuwe baan zoeken, dan kun je nu maar beter iets doen wat je écht leuk vindt.

Reden 2: Nieuwe gaten in de markt

De coronacrisis heeft de markt door elkaar geschud. Branches waar mensen in grote drommen bij elkaar kwamen, hebben het lastig. Maar wie nu online iets lanceert of een oplossing heeft om diensten geschikt te maken voor de anderhalvemetersamenleving, is een voorloper. Door alle veranderingen ontstaan er allerlei nieuwe gaten in de markt. Wanneer de ‘nieuwe economie’ die zich nu vormt over 2 jaar weer ‘normaal’ is, kun je veel van die kansen niet meer grijpen.

Reden 3: Meer tijd voor tips

Vraag raad bij andere zelfstandig ondernemers. Zij hebben het nu mogelijk ook rustiger qua werk. Daardoor hebben ze niet alleen meer tijd voor een goed gesprek, in crisistijd zijn veel mensen ook extra bereidwillig om anderen te helpen en tips te geven. Kies waar mogelijk wel ondernemers die niet direct met jou concurreren, des te bereidwilliger zijn ze om je te helpen.

Ook handig: de activiteiten van je concurrenten liggen op een laag pitje. Dat is dus dé kans om jezelf ertussen te wringen. De kaarten worden na de crisis opnieuw geschud en jij kunt nu zorgen dat je er straks goed uitkomt.

Reden 4: Minder advertentieconcurrentie

Omdat veel sectoren op een laag pitje draaien, houden veel ondernemers hun hand op de knip wat betreft hun (online) zichtbaarheid. ‘Zonde van het geld, dat komt wel weer als de markt aantrekt’, is het idee. Als jij daar juist nu wél in investeert, heb je straks een streepje voor. Je hoeft nu tegen minder concurrenten op te boksen en je springt dus met jouw oplossing sneller bij meer potentiële opdrachtgevers in het oog. Als jouw markt nu stilligt heb je daar misschien niet direct iets aan, maar zodra de economie aantrekt, weten ze je wel sneller te vinden.

Reden 5: Wanneer is het eigenlijk een goed moment?

Het ondernemersplan ligt klaar, je hebt de eerste digitale koffieafspraken met potentiële klanten gehad en de thuiswerkplek is met de juiste benodigdheden goed ingericht. Maar dan begint de crisis weer te knagen…is dit wel echt het juiste moment om als zelfstandige te starten? Stel jezelf eens de vraag: wanneer is het wél het juiste moment om te starten? Er zullen altijd wel gebeurtenissen of momenten zijn waarbij je twijfels kan hebben. En: wanneer je als zelfstandige in crisistijd succesvol bent, moet dat in economische welvarendere tijden zéker lukken.

Reden 6: Extra tijd en zekerheid

Hoe beter jij je kunt focussen op je eigen onderneming, hoe groter de kans dat het een succes wordt. Als je zzp’t via Tentoo, heb je geen omkijken naar de administratieve zaken van het ondernemerschap, zoals belastingen, administratie en debiteurenproblemen. Daarom regelt Tentoo Freelance jouw administratie en facturatie én het zorgt dat je wordt uitbetaald wanneer jij dat wilt. Daarnaast bouw je via Tentoo automatisch rechten op voor de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). Zo voorkom je dat je geen inkomsten hebt wanneer je uitvalt wegens ziekte of wanneer je even zonder opdrachten zit. En dat is toch een stuk fijner starten in crisistijd.

Kijk hier voor meer informatie over Tentoo Freelance (Link naar https://www.tentoo.nl/freelancer/)

 

Bron: Tentoo

Terug naar het overzicht