Tentoo

De oprichters van Tentoo (Bert Limmen en Richard Molenaar) bedachten in 1992 de dienst Payrolling. Ze wisten de dienst zo interessant te maken, dat er nu een hele bedrijfstak omheen is ontstaan. Voor alle medewerkers van Tentoo houdt Payrolling nog hetzelfde in als dag één: het wegnemen van zorgen, risico’s en belemmeringen bij freelancers en werkgevers.

Met de door hen bedachte payroll dienst maakten de oprichters van Tentoo het ondernemen voor freelancers in Nederland een stuk eenvoudiger. Ook 25 jaar geleden wilden freelancers veelal wit werken. Maar in sommige branches was dit praktisch onmogelijk. Daarbij was het een enorme administratieve rompslomp om alle juiste papieren te krijgen. Bovendien was bijvoorbeeld een muzikant liever niet bezig met zijn administratie en het regelen van zijn betalingen. Het idee payroll van Bert en Richard was een oplossing voor veel Nederlandse freelancers.

De payroll dienst werd steeds uitgebreider. Behalve freelancers, zagen ook werkgevers de voordelen van payroll in. Zij konden binnen de kaders van goed werkgeverschap eenvoudig flexibeler omgaan met hun medewerkersbestand.

Payrolling is al lang niet meer het enige dat Tentoo aanbiedt. Zo ondersteunt het bedrijf zzp’ers door hun administratie, belastingzaken en debiteurenbeheer uit handen te nemen. Voor veel MKB’ers, DGA’s en administratiekantoren voert Tentoo de salarisadministratie uit.

Terug naar het overzicht