Switch

Wat doet Switch?

Bent u een ondernemer die gezond ondernemerschap wil combineren met een positieve bijdrage aan mens, maatschappij en milieu? Dan kunt u terecht bij Switch. Met het programma MVO Loont, helpt Switch maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in uw bedrijf concreet te maken. Wij inspireren en motiveren MKB’ers tijdens inspiratiebijeenkomsten of door bedrijfsbezoeken. Onze strategie is koploper ondernemers in de schijnwerpers te zetten tijdens bijeenkomsten en op onze website www.mvoloont.com.  Switch faciliteert vandaag de Masterclass Ondernemen met Impact, door Kees Klomp, directeur Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO).

Het Zeeuwse bedrijfsleven verandert

Het Rijksbeleid waarin bepaald wordt dat we in 2050 een circulaire economie hebben gecombineerd met de voorbereiding van een gasloze economie, stimuleert de Zeeuwse ondernemers van een lineaire economie over te stappen naar een circulaire economie. De circulaire economie is een kringloopeconomie waarin de grondstoffen permanent circuleren en hergebruikt worden. Afval bestaat niet. Vanzelfsprekend is deze gebaseerd op hernieuwbare energie want naast grondstoffen is ook de fossiele brandstof eindig.

Een tweede tendens is betekenisvol ondernemerschap. De ondernemer wil maatschappelijk betekenis hebben. Denk daarbij aan het toevoegen of creëren van sociale of ecologische waarde, naast financiële waarden als omzet en winst.

De toekomst van het Zeeuwse zakenleven

In het licht van de transitie naar een circulaire en betekenisvolle economie, breekt er een zeer boeiende tijd aan voor het Zeeuwse zakenleven. De maatschappelijke opgaven zijn zeer groot. Niets doen is geen optie! Innovaties staan in het teken van de nieuwe economie, waarbij het behoud van de leefbaarheid van Zeeland centraal staat en de dreiging van klimaatverandering om oplossingen vraagt.

Per 1 januari is Switch opgegaan in ZB│Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Meer info zie www.maakdeswitch.nl. Of contacteer Pascal Elegeert via pelegeert@dezb.nl

 

Terug naar het overzicht