Real-time verkeersinformatie-app

Naam Jorn de Vries
Thuis Alleenstaand in Rotterdam
Gestart omdat ik een kans zag en die wilde grijpen
Drive Groei realiseren
Karakter Familiemens en gedreven ondernemer
Sterke punten Gedrevenheid en realisme
Beste starterstip Blijf door ontwikkelen en tel soms eerst tot tien voordat je reageert
Grootste ondernemersdroom Met Flitsmeister een rol spelen binnen traffic en
automotive in heel Europa
Vrije tijd Tijd doorbrengen met familie en vrienden, sporten

Boetes op de mat, niemand houdt ervan. Ook de oprichters van Flitsmeister hadden er een hekel aan. Zo begon hun idee. “Mijn compagnons Rick en Sjoerd ontwikkelden in 2009 de eerste versie van Flitsmeister. Ik ben er in 2011 bijgekomen om van die hobby een bedrijf te maken”, legt Jorn de Vries uit.

In 2010 was Flitsmeister als betaalde app in de appstore terechtgekomen. Jorn besloot te testen of een gratis app meer mogelijkheden bood. “Door de grote hoeveelheid downloads verschuift je verdienmodel van app-verkoop naar kennis uit data.” Een andere grote en belangrijke stap, was de samenwerking met landelijke radiostations.

“Zij gaven altijd al filemeldingen door, dus ik ben er langs gegaan om onze diensten aan te bieden in ruil voor naamsvermelding op de radio. Je moet nagaan, ik was toen een broekie van 20, 21 jaar. Maar zolang je als jonge starter bij je eigen materie blijft, zit je goed, zo heb ik gemerkt. Daarnaast moet je respect hebben voor de kennis en ervaring van anderen. In het geval van de radiostations lukte het me zo om met alle commerciële zenders een samenwerkingsovereenkomst op te stellen.”

Van een flitsmelder breidden Jorn en zijn compagnons de app uit tot een real-time verkeersinformatie-app met meerdere meldingsdiensten, zoals files, ongevallen en naderende ambulances. “Door blijven ontwikkelen is heel belangrijk. Ook nu nog zijn we met allerlei verbeteringen bezig en dat houdt ook in de toekomst nooit op.” Met meer dan 1.3 miljoen gebruikers in heel de Benelux heeft Flitsmeister nu toegang tot enorm veel data. “Hierdoor zijn we bijvoorbeeld ook al partner van de overheid geworden in het kader van traffic management oplossingen. Dat hadden we vooraf nooit verwacht.”

Tekst: Kim de Booij

Terug naar het overzicht