‘Onze kids spelen buiten! Interactief’

Buitenspelen. Het is gezond en je wordt er blij van. Doen dus, zou je zeggen. Maar krijg kids anno 2018 nog maar eens zover, met al die uitdagende interactieve spelletjes op hun tablet en smartphone. Ellie Karssemakers en haar man Anton de Nijs merkten bij hun eigen kinderen dat dat erg lastig is en wilden hier iets op vinden. Het resultaat is Wanderwatch. Een interactief horloge waar allerlei leuke, interactieve spelletjes mee gespeeld kunnen worden. Buiten dan wel!

Hoe zijn Ellie en Anton hiermee gestart?
“Mijn man kan zelf programmeren, dus ontwikkelde de software voor de apps en ik houd me bezig met productie en sales. Maar dan ben je er nog lang niet. Je hebt ook kennis nodig van investeerders aantrekken, team opschalen en dat soort dingen. Daar hebben we Bottomlines voor ingeschakeld. Ze hebben ons waanzinnig goed geholpen.” Bottomlines helpt startups met financieel inzicht en adviseert in investeringskeuzes en groei- en salesplanning. “Voor ons zijn ze een echte sparringpartner. We kwamen wel meer partijen tegen die ons hierbij wilden
helpen, maar Bottomlines onderscheidde zich vooraf al met een interessant, betaalbaar pakket voor startups. Ze zijn bereid om nu een stapje terug te doen in hun tarief, om vervolgens mee te groeien. Ik kan mijn contactpersoon ook altijd even bellen om te sparren, zonder dat de meter meteen begint te lopen. Dat is heel fijn.”

De investeerders werden gevonden en Wanderwatch is sinds oktober 2017 verkrijgbaar in de winkel en online. Zo samengevat klinkt het heel makkelijk, maar dat was het niet altijd. “Het is een flinke achtbaan geweest, je gaat soms echt diep, maar dat is ondernemen. Je moet stug volhouden en je niet uit het veld laten slaan. Onze passie is om kinderen weer actief te krijgen. Die start is nu
gemaakt en daar zijn we super trots op, maar we hebben nog een heleboel ideeën voor verdere uitbreiding. We zijn nog lang niet klaar.”

Tekst: Kim de Booij

Terug naar het overzicht