Nieuwe locatie ZIGZAG een succes

Het nieuwe kantoor van ZIGZAG is dé plek voor startende ondernemers. Je komt in een omgeving met startende en ervaren ondernemers uit allerlei disciplines. Je hebt er een professionele werkplek en krijgt begeleiding en coaching. Dankzij de ervaring van ZIGZAG kunnen ze je het duwtje in de juiste richting geven. Dus, heb jij een goed en vernieuwend ondernemersplan? Gebruik dan ZIGZAG als vliegwiel voor jouw onderneming.

“Goed!”, zegt Elly Hilgers, die de stichting al jarenlang leidt. De opmerking dat we, na het zien van de neutrale buitengevel, bij binnenkomst verrast waren door het gezellige huiselijke interieur, vindt ze geweldig. “Die verrassing is precies wat ik het leukst vind aan het hele gebouw.” ZIGZAG zat voorheen bij Dok41, het huidige Dockwize. Maar omdat Elly enkele jaren geleden merkte dat er vooral mannelijke ondernemers bij ZIGZAG aanklopten, ging ze op onderzoek uit. “Er bleken wel 7000 ondernemingen in Zeeland geleid te worden door vrouwelijke ondernemers.
Dan is het toch gek dat zich daarvan maar zo weinig tot ZIGZAG wenden voor hulp? Elly ging actief op zoek naar vrouwelijke ondernemers. Ze zette de actie ZIGZAG Zoekt op en kwam in contact met honderden vrouwen met vernieuwende ideeën. Ideeën waar ZIGZAG een mooie bijdrage aan kon leveren door middel van financiën, meedenken, deuren openen en externe kennis aanleveren.

Technologie
“De behoefte was er dus wel”, aldus Elly. “Maar de combinatie met Dockwize, waar technologie een relatief grote rol speelt, mixte niet zo lekker met de behoeften van de vrouwelijke ondernemers. En dat is jammer, want we merken juist dat het erg waardevol is dat vrouwelijke ondernemers met elkaar in contact komen. Waar vrouwen normaal minder snel geneigd zijn om hulp te vragen,
zijn ze onderling juist heel open en helpen elkaar verder.” Juist toen Elly het idee kreeg om in deze behoefte te voorzien, kwam het pand aan de overkant van de straat vrij. “Dat was een typisch geval van 1+1=3. Dit bood de perfecte ruimte voor wat wij zochten en de band met Dockwize blijft hecht.”

Zij & ZIGZAG
Wat met ZIGZAG Zoekt startte, kon in het nieuwe pand succesvol verder voortgezet worden onder de vlag Zij & ZIGZAG. Een aparte tak van ZIGZAG, speciaal voor vrouwelijke ondernemers. Op de eerste verdieping zijn dan ook kantoren gerealiseerd, die alleen door vrouwen gehuurd kunnen worden. “De resultaten zijn heel positief. Vrouwelijke ondernemers komen hier makkelijk met elkaar in contact, werken samen, leren van elkaar en professionaliseren.” Dat laatste is ook een belangrijke bijkomstigheid van de eigen kantoorruimte bij ZIGZAG versus de thuiswerkplek. “Niet alleen word je hier niet afgeleid door andere zaken, zoals een hond die uitgelaten moet worden of de droger die staat te piepen, maar ook de uitstraling naar buiten toe verandert. Een goed voorbeeld is de weddingplanner, die haar boekingen zag verviervoudigen sinds ze hier haar kantoor houdt.” Met nu ook een eigen website: www.zij-en-zigzag.nl staat niks vrouwelijke ondernemers meer in de weg.

Ook voor mannen!
Is ZIGZAG dan nu een organisatie sec voor vrouwen? “Nee, zeker niet! Mannen en vrouwen hebben elkaar juist nodig. Dus mannen zijn zeker welkom, ook in ons nieuwe pand. We zijn er nog steeds om iedereen ondersteuning te bieden bij vernieuwende initiatieven en bieden alle ondernemers, man/vrouw, starter/ervaren nu ook gratis flexwerkplekken aan op de begane grond.” Zei je nou gratis? “Ja, ZIGZAG is een stichting zonder winstoogmerk. Voor de kantoorruimtes vragen we een bescheiden huur en met de gratis flexwerkplekken willen we iedereen de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen en het concept uit te proberen. Iedereen mag ook meedoen aan de maandelijkse workshops en is welkom op de businessborrel, iedere eerste vrijdag van de maand.” Bij deze, je bent uitgenodigd.

Tekst: Kim de Booij
Foto: Mary Remijnse

Terug naar het overzicht