Nederland op twee na beste land om online te ondernemen

Nederland is wereldwijd het op twee na beste land om online zaken te doen. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek. We scoren goed op onder meer de toegankelijkheid van data en de staat van onze e-commerce.

Ondernemersmomentje vanavond: dan vinden de LOEY Awards plaats en weten we wie zich dit jaar de beste online ondernemer van Nederland mag noemen. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met ons land op het gebied van online zakendoen?

Online business
Erg goed, zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Tuftsuniversiteit, waarover de onderzoekers donderdag publiceerden op Harvard Business Review. Nederland is maar liefst het op twee na beste land voor online business. We hebben alleen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk boven ons.

De onderzoekers testen 42 landen op 236 variabelen, die ze uiteindelijk in zeven categorieën onderverdeelden: onder meer e-commerce en digitale media, de toegankelijkheid van data en hun score in het Doing Business 2019-onderzoek van de Wereldbank.

Topscore
Nederland heeft op vijf van de zeven criteria een topscore. We scoren bovengemiddeld op het gebied van digitale media en gemiddeld in het onderzoek van de Wereldbank. Het levert ons een score op van 3.41, waarmee we net onder de VS (3.60) en het VK (3.59) vallen. De top 5 wordt afgesloten door Noorwegen (3.32) en Japan (3.27).

De minst aan te raden landen uit de lijst om je online business te laten groeien, zijn Indonesië (1.99) en Rusland (1.59).

Bron: Sprout.nl

Terug naar het overzicht