Jeffrey – Curated.for store

“Mijn eigen schoen staat in mijn winkel. Dat is toch gaaf!”
Een eigen label had hij al en zijn agency ook. Beide wilde Jeffrey graag combineren in een winkel. Nu staat zijn eigen schoen in zijn etalage. J.LEGACEE prijkt naast de sneakers van NewBalance, Vans, Karhu en Asics. Jeffrey’s winkel is het walhalla voor de sneakerliefhebber. Zonder Qredits was het nog niet zo ver gekomen.Droompand

“Op een middag fietste ik terug van een afspraak, hier in Amsterdam-Zuid. Toen zag ik dit pand leegstaan. Mijn neus heb ik letterlijk tegen het raam gedrukt. En toen was ik om. Dit moest mijn winkel worden. Dat gevoel was er meteen.”Na een bezichtiging met de makelaar bleef het gevoel hangen. Jeffrey moest alleen snel handelen. Pandjes als deze zijn in Amsterdam schaars en gewild. Een financiering moest dus snel geregeld worden, want het geld voor de inrichting en de huur had Jeffrey niet op de plank liggen.

Lot in handen van Qredits
Ondanks dat hij al jaren ondernemer is, kreeg Jeffrey via de reguliere markt geen krediet voor de huur van zijn droompandje. Hij nam contact op met Qredits, stuurde zijn ondernemingsplan op en al snel werd er een afspraak gemaakt om samen met de bedrijfsadviseur de locatie ook eens te bezoeken.

“Daar stond ik aan de Koninginneweg, te wachten op Erik, mijn lot lag behoorlijk in zijn handen, dus ik was goed op tijd en zag Erik aankomen. Een rossige Noord-Hollander, nuchtere man en gekleed zoals de gemiddelde buurman. Daar stond ik dan in mijn meest fancy outfit, dat was wel even slikken. Maar ondanks onze verschillen spraken we dezelfde taal. Ondernemerstaal.”

Gespeecht als Obama
Toch was Erik niet meteen overtuigd van het pand. Hij nam de risico’s nog eens met me door toen hij weer thuis was. “Dat baarde me zorgen. Dit pandje moest het mijne worden. Hier had ik nachten van gedroomd, in gedachten had ik het al ingericht. Dus ik trok de stoute schoenen aan, niet letterlijk natuurlijk, maar ik pakte de telefoon en belde Erik. Toen heb ik gespeecht alsof ik Barack Obama was. Dat gaf blijkbaar de doorslag. Erik was overtuigd van mijn wil, hij hoorde dat ik er echt voor wilde gaan.”

Swag
Achteraf is dit pand echt een goede keuze geweest. De hele buurt loopt bijna op schoenen uit de winkel van Jeffrey. De prachtige etalage doet zijn werk. En als je dan binnen loopt om de sneakers van dichterbij te bekijken, wordt je positief verrast door de charme van Jeffrey. Zijn grote glimlach en ‘swag’ zorgen ervoor dat je als klant op je gemak bent en graag terug komt. Jeffrey is een ondernemer, met meer dan een plan.

Terug naar het overzicht