Hé starter, ken je Dockwize al?

“Sinds ruim anderhalf jaar bieden we ook brede ondernemersprogramma’s”, legt Marjolijn Sponselee van Dockwize uit. “Voor starters hebben we bijvoorbeeld Kickstart ontwikkeld. Hiermee helpen we starters, maar ook ervaren ondernemers met een nieuw bedrijfsidee, in drie maanden tijd om van idee tot concreet businessplan te komen. Coaches en experts begeleiden je daarbij. Om te checken of dit programma iets voor je is, kun je mee doen aan een Bootcamp.” Behalve de Kickstart zijn er nog tal van andere ondernemersprogramma’s. “We willen ondernemers in iedere fase van hun bedrijf verder helpen. Van studenten met een goed idee en net gestarte ondernemers tot ervaren MKB-ers en zelfs grote corporate bedrijven. Wij helpen ze verder met kennis en ons
netwerk. De kennis komt onder meer vanuit onze vaste partners, zoals kennisinstellingen, overheden en corporate bedrijven. Maar ook van onze programmamanagers, coaches en experts.” Er is wel een belangrijke voorwaarde om bij Dockwize te mogen aankloppen: innovatie. Dockwize richt zich namelijk op innovatief ondernemerschap en groei. Heeft Dockwize nu ook alvast vernieuwende tips voor jou? “Ja, zeker. Eén van de belangrijkste is ‘valideren’. Toets goed of er vraag is naar jouw product of dienst. En een tweede tip is, wil niet altijd alles zelf doen. Je bent vaak zo gefocust op je product of dienst, dat je vergeet dat je niet alles zelf (goed) kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan marketing en boekhouding. Soms is het beter om daar een expert voor in te schakelen.”

NICE 2 KNOW
• Dockwize veranderde haar naam omdat de vorige naam soms deed vermoeden dat de organisatie er alleen voor ondernemers in Vlissingen was. De nieuwe naam is daarom bewust internationaal gericht.
• Bij Dockwize kun je eenvoudig online flexplekken in Seats2Meet reserveren.
Je hoeft hiervoor niet met geld te betalen, maar met sociaal kapitaal (je kennis met anderen delen).
• De Startersdag Walcheren van Zeeland Business vindt in december plaats bij Dock (innovatiehotspot van Dockwize).

Tekst: Kim de Booij
Foto: Elloro

Terug naar het overzicht