Op maandag 7 juni 2021 organiseren de Friese gemeenten en de gezamenlijke Rabobanken een online startersbijeenkomst, hier kan jij als startende of groeiende ondernemer inspiratie op doen over het beginnen of verder uitbouwen van jouw jonge onderneming.

Startersbijeenkomst Friesland is een online evenement waar kennis & inspiratie opgedaan kan worden over het ondernemerschap en waar ervaringen van andere ondernemers gedeeld! En goed nieuws… de tickets zijn gratis!

Tafelgesprek ronde 1

Onze avondvoorzitter voert direct na de opening een boeiend plenair tafelgesprek met experts en ondernemers. Wat zijn de mogelijkheden van het beginnen van een bedrijf in crisistijd? Waar moet je zeker op letten als je aan het starten bent? En we horen een succesverhaal van een ondernemer.
Aan tafel:

 


Jan-Willem de Vries
(Yelgo)
Directeur en mede-eigenaar
Team Yelgo is dagelijks bezig om digitale professionals te verbinden aan opdrachtgevers. Zowel starters als ook professionals die al wat verder zijn in hun carrière. We werken graag samen met ambitieuze online specialisten die het verschil maken in de digitale wereld van morgen. En daarnaast een loopbaan lang doorgroeien via het Yelgo Development Program. Ideaal ook voor de starter. Niet alleen helpen wij o.a. starters aan een eerste of volgende stap in hun carrière, ikzelf ben Yelgo ruim drie jaar geleden ook gestart waarbij ik allerlei missers maar ook successen heb beleefd. Die ervaringen deel ik graag tijdens het tafelgesprek.

Daan de Beer
(De Beer Zwarts Strategische Creatie)
Inspirator, DNA coach, Creator en Stratego
Aangezien wij ons bedrijf al een keer of vier opnieuw hebben uitgevonden, kunnen wij starters veel vertellen over hoe je strategische langetermijnkeuzes omzet naar acties waar je heel gefocust elke dag weer mee aan de slag kunt gaan. Daarnaast geloven wij in waarde gedreven ondernemerschap; je DNA en je droom vormen samen het fundament voor alles wat je doet en laat! Dat geeft rust en richting, maar kan je ook voor stevige keuzes stellen. Vanuit onze ervaring kunnen we hierover veel vertellen.In ons dagelijks werken maken wij gebruik van een aantal ‘modellen’ die ons richting en houvast geven tijdens onze projecten voor relaties, waaronder de welbekende Human Centered Design methode. Vooral over de manier waarop wij deze succesvol toepassen kunnen wij veel met je delen. Dat geldt overigens ook voor het samenwerkingsmodel dat we zelf ontwikkelden. Los van al die zaken: vraag maar raak!

Casper Lemmen
(Yobbers)
Co-founder
Wij zijn elke dag met hart en ziel bezig om mensen hun droom te laten uitkomen. Voor een onvergetelijke tijd werken in het buitenland ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden begeleiding en bereiden mensen goed voor zodat ze met een gerust hart kunnen starten aan hun buitenlandse job!
Wij zijn begonnen vanuit de schoolbanken en hebben door vallen en opstaan een internationaal bedrijf gebouwd met 3 platformen, meer dan 100.000 inschrijvingen en 700 sollicitaties per week. Dit is niet vanzelf gegaan. Er zijn heel wat lessen die we gaandeweg hebben geleerd. Zoals wij de afgelopen jaren enorm zijn geholpen door ervaren ondernemers en hun lessen hopen wij ons steentje te kunnen bijdragen door onze opgedane kennis met jullie te delen.
Durf groots te denken. Waar we ooit afwijzing na afwijzing kregen voor ons dienstverlening zijn we inmiddels de 1.000 klanten gepasseerd waaronder namen als Louis Vuitton, SIXT & TUI. The sky is the limit!

 

Keynote spreker: Friso Visser – Evolve or fail


Friso Visser
Evolve or fail
Friso is de oprichter van Brain Fuel, een creatieve start-up die brainstorms en innovatiesessies organiseert voor partijen als Disney tot Amnesty en van Ali B tot de Politie. Zijn ondernemers avontuurt begon met een kickstart doordat ze langs mochten komen om hun nieuwe brainstormtool te presenteren op Harvard en MIT. Brain Fuel is niet Friso zijn eerste onderneming en vast ook niet de laatste: de ideeën blijven stromen. 

 

Tafelgesprek ronde 2

Onze avondvoorzitter voert direct na het inspirerende verhaal van de keynote spreker een boeiend plenair tafelgesprek met experts en ondernemers. Wat zijn de mogelijkheden van het beginnen van een bedrijf in crisistijd? Waar moet je zeker op letten als je aan het starten bent? En we horen een succesverhaal van een ondernemer.
Aan tafel:

 

Lennard Drogendijk
(Business Development Friesland)
Directeur Inqubator Leeuwarden
Wij bieden innovatieve, schaalbare starters een fysieke plek en helpen ze met groeien.
Start zo snel mogelijk met een MVP en ga onderweg je idee aanpassen op basis van respons uit de markt om snelheid te behouden en om je product/dienst zo snel mogelijk op de markt te brengen. Tijdens het tafelgesprek kan ik allerlei vragen beantwoorden aangaande netwerk, financieringsvragen, verkoop, belastingen, entiteitskeuze, etc.

Marjan Soepboer
(Ynbusiness)
Sectorspecialist Recreatie & Toerisme
Ynbusiness is een onafhankelijk ondernemersloket met thema- en sectorspecialisten. Als sectorspecialist recreatie, toerisme en horeca denk ik met de ondernemer mee vanuit een innoverend en multidisciplinair perspectief, zoals  strategisch, internationaal, organisatorisch, commercieel/marketing, financieel, inkoop, personeel en procesmatig. Een starter krijgt van ons advies afhankelijk van zijn/haar vraag en uitdaging en verbinden wij aan schakels in ons netwerk opdat kennis en netwerk van deze starter worden verrijkt.

Erik van der Knijff
(Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland)
Adviseur MKB
Zelfstandig ondernemen. Dat klinkt alsof je er alleen voor staat. Niets is minder waar. Je doet het met de mensen om je heen. En met een bank die snapt dat ondernemen nu uitdagender is dan ooit. Daarom helpt de Rabobank starters niet alleen met financiële producten. Maar juist ook met kennis, tools en tips (via www.ikgastarten.nl).

 

 

Webinars

Gedurende de avond is het mogelijk om diverse webinars te volgen. Hier doe je alle nodige kennis op over het succesvol starten van een onderneming in crisistijd. Je kunt kiezen uit verschillende onderwerpen, zodat je precies leert wat jij nodig hebt. En: vergeet niet je vragen te stellen aan de deskundige sprekers! Benieuwd welke webinars er allemaal zijn? Ga naar boven en klik het tapje ‘Webinars’ aan.
   

 

Tijdens het programma komen vele starters gerelateerde onderwerpen aan bod als:

 • Het beginnen van een bedrijf tijdens de Coronacrisis
 • Keuze van de rechtsvorm en inschrijven KVK
 • Ondernemersplan schrijven tips en tricks
 • Hoe succes je bedrijf laten groeien in economische mindere tijden
 • Succesverhalen en missers van andere starters
 • Do’s en dont’s bij het starten van een onderneming
 • Het maken van strategische langetermijn keuzes voor jouw bedrijf
 • Hoe vindt je klanten in deze tijd
 • Hoe bepaal je je uurtarief
 • Succesvolle (online) marketingstrategieen
 • Het beperken van risico’s
 • Creatieve brainstormen over het opbouwen van jouw bedrijf
 • Je business naar de markt brengen gericht op de juiste doelgroep
 • Financiële tools en tricks om jouw bedrijf financieel gezond te maken of te houden
 • Welke subsidies en regelingen zijn er voor starters

1 Webinarronde

Kies één van onderstaande webinars: (wordt nog aangevuld)

Hoe bepaal ik mijn tarief?
ZelfVerzekerd ondernemen, loop jij als startende ondernemer risico’s?
Online marketing tips voor starters
Subsidies, regelingen en financiering voor startende ondernemers
Ondernemen = Bovengeven