Ondernemersdag Zeeland
Het kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business ondernemers mede georganiseerd door De Koploper, Gemeente Borsele, Gemeente Goes, Gemeente Kapelle, Gemeente Reimerswaal, Gemeente Noord Beveland, Rabobank & Interpolis
Je oriënteren, je ideeën delen, je plannen toetsen, antwoord op je vragen krijgen en tips en adviezen ontvangen van ervaren ondernemers. Voor al deze dingen kun je op 9 mei terecht bij de Ondernemersdag. En dat dan ook nog eens bij jou in de buurt, in Goes. Met allerlei enthousiaste ondernemers uit jouw regio. Ga netwerken, bezoek de markt en laat je inspireren tijdens de seminars en workshops. Dit is hét moment om een volgende stap te zetten met jouw (plannen voor je) eigen bedrijf. Het kost je niks dan tijd. Dus kom, zet die stap en meld je aan!
TEDx spreker Diederick Janssens
De grootste merken in de wereld zijn nog geen twintig jaar oud; de meest succesvolle bedrijven in Nederland nog geen tien. Binnen enkele jaren veegde het kleine initiatief van Tony’s Chocolonely, vrijwel zonder startkapitaal, Verkade van de Nederlandse markt. “Startende ondernemers hebben een enorm concurrentievoordeel ten opzichte van grote organisaties. En reclame is helemaal niet nodig”, aldus Diederick Janssens, TEDx-spreker, marketing goeroe en initiatiefnemer van de NIMA Love brand basics. In een smakelijke talk geeft hij richting en tips voor wie groot wil worden door klein te blijven.
Waarom naar de Ondernemersdag?
Welke ondernemers ben jij? Nog oriënterend, net begonnen of heb je al een mooie groeiende start-up onderneming? In welke fase je ook zit, de ondernemersdag in Zeeland zit boordevol met kennis, inspiratie, ondernemersverhalen en netwerkmogelijkheden binnen iedere fase van het jonge ondernemerschap. Herken jij jezelf in onderstaande greep van voorbeelden waar je als startende en groeiende ondernemer mee te maken krijgt? Meld je dan ook aan voor de startersdag!
Pre-start
- Loop je met plannen in je hoofd, maar weet je niet waar je moet beginnen?
- Ben je al bezig met het maken van een ondernemersplan, maar je loopt nog tegen allerlei vragen aan?
- Ben je op zoek naar ideeën voor het starten van je eigen bedrijf?
- Wil je meer weten over hoe je je start kunt financieren?
- Weet je de mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen vanuit een WW uitkering?
- Welke rechtsvorm kies je?
- Hoe kies je een sterke merknaam?
Startup
- Heb je je eigen bedrijf reeds ingeschreven bij de KVK en je hebt behoefte aan persoonlijke begeleiding?
- Wil je weten hoe andere ondernemers succesvol zijn gestart?
- Aan welke belastingen en wettelijke verplichtingen moet ik voldoen als ondernemer?
- Hoe maak je jezelf zichtbaar voor potentiële klanten?
- Wat vraag je als uurtarief?
- Tegen welke risico’s kun je jezelf verzekeren?
Scale-up
- Ben je al enige tijd zelfstandig en wil je sneller groeien?
- Wil je nieuwe producten ontwikkelen?
- Ben je toe aan een nieuwe marketingstrategie?
- Wil je bedrijfsmiddelen aanschaffen of een kantoorruimte afnemen?
- Hoe zorg je ervoor dat je klanten betalen?
- Hoe behoud je klanten?
Ondernemen met Impact, Masterclass door Kees Klomp, directeur Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO). (17:30 – 18:30 uur)
Kees Klomp (1968) is directeur van SMO; Stichting Maatschappij en Onderneming, de zakelijk-maatschappelijke denktank van de Erasmus Universiteit Rotterdam. SMO houdt zich bezig met het ontwikkelen van projecten, programma’s en platforms die de Betekeniseconomie in Nederland stimuleren. Klomp is een gepassioneerd voorvechter van de Betekeniseconomie; een beweging van wereldverbeterende bedrijven die een positieve maatschappelijke hoofdrol spelen. Klomp schreef meerdere boeken over dit onderwerp, waaronder de twee managementboek-bestsellers Handboek Betekenisvol Ondernemen en Pioniers van de Nieuwe Welvaart.
De Masterclass Ondernemen met Impact neemt de ondernemers mee langs de belangrijkste kenmerken van de Betekeniseconomie. Aan de hand van heel veel praktijkvoorbeelden, kunnen en zullen de bezoekers (h)erkennen dat het hier gaat om een fundamentele socio-economische transitie.