Op zaterdag 28 september wordt het kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle (pre)startende ondernemers, ZZP’ers en MKB bedrijven georganiseerd bij het Ondernemersplein in Almere. (Gemeentehuis Almere)

De Ondernemersdag is niet zomaar een beurs, het is veel meer een event waar je kennis en inspiratie opdoet voor jouw als ondernemer en voor je eigen bedrijf. Ga in gesprek met onze aanwezige kennispartners en vergroot je kennis of doe nieuwe inspiratie op. Netwerk met gelijkgestemde ondernemers die tegen dezelfde dingen aanlopen als jij en deel onderlinge kennis en ervaringen. Samen met onze kennispartners en de mede-ondernemers ga jij op deze avond antwoorden krijgen op al jouw ondernemersvragen, ontdek je nieuwe kansen en vergroot je je netwerk van ondersteunende partijen en andere ondernemers.

En het mooie is… dit netwerkevenement wordt mogelijk gemaakt door het Ondernemersplein (Gemeente Almere) en alle aanwezige kennispartners en is hierdoor gratis toegankelijk. Het kost je niks meer dan tijd. Dus kom, zet die stap en meld je aan!

Waarom naar de Ondernemersdag Almere?
Je oriënteren, je ideeën delen, je plannen toetsen, de volgende stap in je onderneming zetten, netwerken met andere ondernemers, antwoorden op je vragen krijgen over bijvoorbeeld finance, groei en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast deel je jouw ervaringen met andere bezoekers en ontvang je tips en adviezen over hoe zij bepaalde situaties hebben aangepast. Voor dit en nog veel meer dingen kun je terecht bij de Ondernemersdag van Almere. Met allerlei enthousiaste ondernemers uit jouw regio.

We hebben dit jaar een toffe keynote speaker toegevoegd aan de Ondernemersdag Almere: niemand minder dan Soufiane Touzani!

Wat kun je doen op de Ondernemersdag?

  • Stel jouw persoonlijke vragen 1 op 1; aan onze aanwezige kennispartners op de Ondernemersmarkt (Zie hiervoor een overzicht in het menu hierboven)
  • Volg diverse kennissessies, workshops en korte kennispitches.
  • Netwerk met andere ondernemers en deel jouw ervaringen, inspireer elkaar en deel onderlinge tips.

Aanwezige kennispartners
Diverse lokale en landelijke organisaties staan voor jou klaar met gratis kennis en kunde op het gebied van de meest voorkomende thema’s in het ondernemerschap. Tijdens de Ondernemersmarkt kun je ze al je vragen stellen, waar jij nog antwoorden op zoekt. Je raakt in korte tijd geïnformeerd over onderwerpen binnen het starten van een eigen bedrijf en/of het verder laten groeien van jouw bestaande bedrijf. Of je nu nadenkt om voor jezelf te beginnen, net begonnen bent of al 20 jaar bestaat! Bezoek daarnaast ook diverse presentaties en workshops, erg leuk, maar vooral ook leerzaam. Bekijk in de tabjes rechts welke partijen tot nu toe zijn aangesloten. Dit overzicht wordt continu aangevuld.  

Voor wie is de Ondernemersmarkt?
Nu wil je natuurlijk weten of de Ondernemersdag ook voor jou is! Waarschijnlijk wel, maar hieronder hebben we het nog even op een rijtje gezet.

Ga sterk van start!
Voor Pre-starters (bezig met het opstarten van een eigen bedrijf)
Jij bent bijvoorbeeld nog bezig met het bedenken van een sterke merknaam, logo of bijvoorbeeld, het verkrijgen van een financiering of het bepalen van een uurtarief.

Boost jouw jonge onderneming
Starters (een bestaande onderneming van 0 tot 12 maanden)
Jij bent begonnen met je eigen bedrijf, gefeliciteerd! Laat onze kennispartners jou verder helpen met het krijgen van jouw eerste klanten, het voor het eerst doen van de boekhouding of het opzetten van de (online) marketing.

Scale-up fase (jouw onderneming van 1 tot 3 jaar)
Jij bent al lekker even bezig! Je hebt al een eerste reeks met klanten en bent bezig met verdere groei. Misschien wil je voor het eerst personeel aan gaan nemen of een financiering voor een nieuw product of pand. Of… wellicht loopt het nog niet helemaal zoals je verwacht had en kan je wat extra advies gebruiken. Onze kennispartners staan voor jou klaar met kennis en kunde over (verdere) groei, het lanceren van nieuwe producten of bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuwe website.

Scale-down fase 
Wellicht ben je te hard gegroeid en wil je toch wat afschalen of wellicht je bedrijf verkopen of misschien ermee stoppen. Ook voor deze vragen zijn er experts aanwezige.  
 
Samenvattend, het event is er voor jou als je je herkent in de volgende taglines: 
Ik wil..

  • Een bedrijf starten
  • De volgende stap zetten met mijn onderneming
  • Verder of sneller groeien met mijn bedrijf
  • Netwerken en sparren met andere ondernemers
  • Starten met ondernemen door een bedrijf over te nemen
  • Mijn bedrijf verkopen 

Hoofdpartners & Kennispartners

Overzicht kennispartners tot nu toe
Deze wordt continu aangevuld met nieuwe kennispartners!

Gemeentelijke informatieverstrekking (hoofdpartner)
Vergunningen, toezicht en handhaving
INTERPOLIS-LOGo
Interpolis (Hoofdpartner)
Qredits
UWV
sign en meer
Sign en Meer
logo-pbcgroup
PBC Group
STOA
Straetus Eemland
Zelfstandigenloket Flevoland
HlpC Finance
Hlpc Finance
Enneagram symbool
Succes met je bedrijf
Almere DEZE WEEK
Perla Fotografie
Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP)
Almere Zaken
Almere Toastmasters
tailortrainingen_NL
Taylor Trainingen
FNV Zelfstandigen
MediaMere_Logo_
Online Marketingbureau MediaMere
Ondernemersklankbord
Kersvers Digital
Multicopy The Communication Company
business-boosting-logo
Business Boosting
Vereniging Bedrijfskring Almere

Workshops & Presentaties

De rondeverdeling wordt nog bekendgemaakt.

Vergroot je kans op een succesvolle start!
Interpolis logo
Welke risico’s kun je zelf dragen en welke zijn te groot?
logo-pbcgroup
PBC Group – Workshop sales: klanten vinden en binden
Ondernemen vanuit een uitkering, wat is er mogelijk?
tailortrainingen_NL
Taylor Trainingen – Inspirerend spreken in het openbaar (NL)
MediaMere_Logo_
MediaMere – Succesvol online adverteren
Hoe bepaal ik mijn tarief?
Gevonden worden in Google
business-boosting-logo
Business Boosting – kennissessie online marketing en social media

Partner worden?

Naam(Vereist)

Soufiane Touzani

Soufiane Touzani is een succesvolle ondernemer en pionier van freestyle voetbal, met een Youtube-kanaal dat 1,22 miljoen abonnees heeft en zijn eigen merchandise. Hij heeft een organisatie opgebouwd met tientallen werknemers en is momenteel bezig om FC Straat groot te maken, waarmee hij Nederlandse kinderen wil stimuleren om te sporten en voetballen volgens de Cruyffiaanse gedachte. 

Ondanks een zware tegenslag – een stalen pin in zijn rug die zijn droom op profvoetballer te worden in duigen deed vallen – heeft hij zijn doelen aangepast en een sterke mentaliteit getoond. Touzani, opgegroeid tussen de gabbers en mocro ’s en geholpen door familieleden, traint nu met sterren zoals Frenkie de Jong, Arjen Robben en Cristiano Ronaldo. Hij staat bekend om zijn authenticiteit en vermogen om met iedereen te communiceren, of hij nu in een theater, jeugdgevangenis of voor internationale managers staat.

Met FC Straat, dat inmiddels ruim 60.000 leden heeft, wil hij de jeugd aanmoedigen om meer te bewegen en minder digitaal actief te zijn.

Laat je inspireren door Soufiane Touzani, een ondernemer en doorzetter die zijn dromen waarmaakt ondanks alle obstakels. Mis zijn lezing niet, waar hij zijn indrukwekkende verhaal en waardevolle lessen deelt.

Dagvoorzitter Mo Hersi

Mo hersi

Mo Hersi heeft Ethiopische/ Somalische roots en woont nu in Eindhoven (voorheen de stads ambassadeur van Almere). Hij is een professionele komiek en schrijver die overal in Nederland optreedt. Hij heeft een achtergrond in stand-up comedy en is een kenner op gebied van nieuws en actualiteiten. Mo Hersi was in 2018 de eerst zwarte, mannelijke comedian met een oudejaarsconference. Ook heeft hij verschillende programma’s gemaakt voor tv en was lang co-host (onder meer van Natasja Gibbs) en bijpast panel lid bij het ochtend programma ‘Dit is de zaterdag van EO’ op NPO Radio 1.
Mo Hersi is een grappige en energieke entertainer, die het publiek altijd verrast met zijn onverwachte grappen, humor en nieuwe inzichten.