Meld je hier GRATIS aan!

Op de Dag van de Ondernemer zet heel Nederland ondernemers in het zonnetje. Juist nu is het van belang om te laten zien dat ondernemers de kurk zijn waar de economie op drijft.
Het wordt een online event met inspirerende sprekers, workshops en vele mogelijkheden om als startende ondernemer, ZZP’er en MKB’er met elkaar te netwerken en inspiratie op te doen.

–> Keynote spreker – Hans van de Berg (bekend van de Telfort reclames)


Hans van de Berg is de bekendste ex-miljonair van Nederland. Waar anderen, die alles verloren hebben, diep in de put zijn beland, behoudt hij zijn positiviteit. En maakt van een nood een deugd. Als er iemand is die precies weet hoe je positief blijft in negatieve situaties dan is hij het wel.

De crisis van 2008 heeft hij overleefd en met handige tips en tricks helpt hij u altijd door de up en downs van het leven heen. Meebewegen en flexibel zijn kan Hans als geen ander. Hans sleept je door moeilijke tijden heen en ziet altijd licht aan het eind van de tunnel. Daarom luidt zijn credo ook: “Crisis? Ik vind het wel verfrissend.”

De ex-miljonair denkt altijd buiten het kader. Hij kijkt om het probleem heen en ziet dan een verrassende uitkomst. Niet alleen in een crisissituatie, maar ook in zijn dagelijks leven. Voor hem is niks vanzelfsprekend. Met een flinke dosis zelfkennis en een nog grotere dosis humor laat hij zich verrassen en komt alles op hem af zoals het komt.

Vertrouwen speelt een grote rol. Waar vertrouw je op in crisissituaties of gewoon in het leven van alledag? Wat is jouw anker? “The Art of Being Hans” brengt je een andere manier van kijken naar dezelfde wereld. De vraag is dan ook niet ‘Wat is het probleem?’ maar ‘Door welke bril kijk ik er naar het probleem? En naar mijzelf?’ Dus is het niet eens tijd dat je een nieuwe bril uitkiest? Want de vrijheid van keuze hebben we allemaal, maar wat doen we daar in de praktijk mee? Hans verpakt zijn kwaliteiten in humor. Waar verpak jij je kwaliteiten in?

Waarom de Dag van de ondernemer Almere?
Het is voor veel ondernemers in deze tijd een uitdaging om een bedrijf te beginnen, verder op te bouwen, bestaande klanten te houden en / of nieuwe te vinden.
Om deze reden organiseert de gemeente Almere op 20 november hét ondernemersevent voor alle ondernemers uit de provincie Flevoland. Het event met de titel “samen sterk uit de crisis” heeft als doelstelling om kennis en inspiratie te delen over ondernemen tijdens en na de coronacrisis. Het event wordt volledig online gestreamd vanuit de gemeente Almere en is kosteloos om aan deel te nemen.

Samen komen we sterk uit de crisis!
Het online event is een initiatief van de Gemeente Almere en het Ondernemersplein Almere en is bedoeld om jou als starter tot MKB ondernemer een steuntje in de rug te geven voor jouw durf, doorzettings- en uithoudingsvermogen in deze moeilijke tijd. Het programma bestaat uit een plenaire deel en individuele sessies. Tijdens de plenaire talkshow gaan we in gesprek met enkele ondernemers die succesvol het roer om hebben gegooid en mooie lokale initiatieven.
Daarna hebben we enkele inspirerende presentaties over uiteenlopende onderwerpen. We sluiten af met een inspirerende en humoristische sessie van Hans van de Berg, voormalig miljonair en positiviteitsexpert. Onder andere bekend van de reclames van Telfort neemt hij ons mee in zijn wereld.

Welke onderwerpen mag je verwachten tijdens de Dag van den Ondernemer Almere?
Tijdens de talkshow en webinars komen er verschillende thema’s aan bod. Hieronder een greep uit de te behandelen thema’s en onderwerpen.

 • Welke kansen biedt deze crisis voor jou als ondernemer​?
 • Hoe hebben andere ondernemers succesvol het roer omgegooid?
 • Hoe houd je het hoofd boven water tijdens de coronacrisis?​
 • Behouden van personeel, hoe?
 • Welke rol kan de gemeente spelen​?
 • Aanboren van nieuwe markten / veranderen van je businessmodel
 • Bedrijf starten in crisistijd​
 • Sluiten jouw producten nog aan bij de huidige markt
 • Denk groot, zie nieuwe kansen​
 • In iedere crisis zit een kans
 • Upgrade jouw verdienmodel​

Over de dag van de Ondernemer
MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Wanneer je jezelf aanmeld ga je ermee akkoord dat de gegevens worden gedeeld met de Gemeente Almere.

Dagvoorzitter

Danny Frietman

Talkshow

Gemeente Almere
Gemeente Almere
Nautica Experience – de plek voor de leukste dag op en aan het water
Eigenaar Brasserie Bakboord Almere & Voorzitter Koninklijk Horeca Nederland Almere
TSR AV – Inspiring Audiovisual Interactions

Webinar ronde 1

15.00 - 15.45

Toekomstbestendig ondernemen ná Covid-19 (Rabobank)
Succesvol stoppen of doorgaan met je onderneming
Online Groeien en dit meetbaar maken (SenS Online Solutions)

Webinar ronde 2

15.45 - 16.30

Hoe overbrug je de crisis? (Qredits)
Juridische (on)mogelijkheden in economisch moeilijke tijden (Cleerdin & Hamer Advocaten)
Stimuleringsmogelijkheden bij innovatief en duurzaam ondernemen (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Keynote spreker

16.30 - 17.00

Hans van de Berg (bekend van de Telfort reclames)