Een sociale kredietverstrekker? Bestaat dat?

Uit The Happy Financial – Marjan Heemskerk

Op Facebook kwam ik een video tegen, over een kredietverstrekker die sociaal is. Ik ben natuurlijk sceptisch, want een kredietverstrekker moet ook geld verdienen, dus waarom zouden ze sociaal willen zijn? En hoe werkt dat dan? In deze blog aandacht voor een vorm van krediet waar ik onlangs mee in contact ben gekomen, Qredits. 

Sociaal
Ben jij een startende ondernemer en op zoek naar krediet? Dan kom je al snel uit bij een bank. Maar je wilt niet weten hoeveel verhalen ik van startende ondernemers heb gehoord die ‘nee’ te horen kregen bij de bank, om de meest uiteenlopende redenen. Het plan was te risicovol, de zekerheden onvoldoende, de ervaring als ondernemer te minimaal of starten van een onderneming vanuit een uitkering was voor de bank een no go.

Voordat je dan je droom opgeeft: Heb je wel eens aan de mogelijkheid van krediet via Qredits gedacht? Onderstaand het filmpje dat mij triggerde om eens verder op onderzoek uit te gaan naar Qredits en hun werkwijze:

Krediet aanvragen
Natuurlijk zijn er voldoende plekken om krediet aan te vragen, dus ook daar adviseer ik je: zorg dat je je er voldoende in verdiept. Je betaalt rente en aflossing, dus als er dan een kredietverstrekker is die net dat beetje extra geeft…

Krediet aanvragen via Qredits kan tot 250.000 euro. Natuurlijk heb je een bedrijfsplan nodig. Maar daar houdt de vergelijking met een bank wel op.

Want zodra Qredits positief is over je plan, waarbij ze niet alleen naar de cijfers kijken, maar vooral naar jou als ondernemer en de passie die je drijft, komen ze bij je thuis om het plan te bespreken (of op kantoor als je net even niet hebt opgeruimd thuis).

En dan…
En dan heb je ineens ontzettend veel geld voor je onderneming gekregen en komen al je bedrijfsdromen uit. Maar hoe weet je nu precies hoe je verder moet? En dat je in de toekomst nog verder kunt groeien? Ik merk dat ik daar als ondernemer best wel eens tegenaan loop. Waar doe ik goed aan? Wat is verstandig om nu te doen? Waarbij ik ook sterk het idee heb dat ik thuis in mijn eentje het wiel opnieuw aan het uitvinden ben.

Coachingsbehoefte
Deze onzekerheid van startende ondernemers is niet onopgemerkt gebleven. De online business coaches vliegen je momenteel daarom ook om de oren. Mijn advies: kijk goed waar jouw coachingsbehoefte ligt. Ik heb bijvoorbeeld niets aan een coach op financieel vlak (dat kan ik zelf wel dank je wel). Maar een ervaren expert op het gebied van persoonlijke effectiviteit of marketing kan ik dan weer wel goed gebruiken.

Een Qredits coach kost je 200 euro en je krijgt maximaal 6 maanden coaching (4-6 fysieke gesprekken). Dat zijn bedragen waar ik als financial wel happy van kan worden.

E-learnings
Ik merk zelf dat ik het aanvragen van een coach nog best ver vind gaan. Zeker in het begin van het ondernemerschap voelde ik me eigenlijk te klein als ondernemer om een ‘echte’ coach te krijgen. Slaat natuurlijk nergens op, want iedere ondernemer is ooit ergens begonnen. Maar heb je dat gevoel nu ook? Dan kun je ook starten met gratis e-learnings. Ik heb dit in het begin van mijn ondernemerschap heel veel gedaan. Met name e-learnings op gebieden waar ik geen ervaring mee had, zoals marketing en sales, hebben me echt geholpen.

En nu?
Ik ben nu heel erg benieuwd: wat vind jij belangrijk in een kredietverstrekker? Heb je ook wel eens het idee dat je er alleen voor staat en kan je wel wat hulp gebruiken? Benieuwd naar jouw ervaring hierin!

Meer weten over Qredits? www.qredits.nl

Terug naar het overzicht