“Een goed plan geeft zekerheid, voor jezelf, maar ook voor een kredietverstrekker.”

Binnen een jaar van in dienst bij Tommy Hilfiger naar een tweede eigen zaak. Dat is in een notendop het verhaal van Levy Boot. Ondertussen runt hij twee vestigingen van Poké & Zo, zowel in Oud-Beijerland en Hellevoetsluis. Ondanks dat er vanwege de maatregelen slechts ruimte is voor afhalen en bezorgen, loopt het concept als een trein.

Koken voor vrienden
Levy werkte in het bedrijfsrestaurant van het kledingmerk in Amsterdam. Maar door de coronacrisis ging het kantoor op slot en kwam hij thuis te zitten. De 26-jarige chefkok kon niet stilzitten en begon met koken voor vrienden en familie. Dat was zo’n succes dat een bezorgservice begon.

Op zoek naar een pandje
En ook buiten zijn kennissenkring waren mensen fan! De bezorgservice kon hij niet meer bedienen vanuit huis. Dus ging hij op zoek naar een pandje. Via via kreeg hij de kans om gebruik te maken van de keuken van een gesloten restaurant in Oud-Beijerland. “Vanaf dat moment kon ik zoveel meer klanten bedienen. Ook mijn naamsbekendheid groeide enorm. En in die tijd mocht men ook op het terras nog blijven zitten om te eten. Dat zoveel mensen mijn gerechten waarderen geeft wel echt een kick.”

Poké Bowl
Levy’s ‘signature-dish’ is de poké bowl. “Supergezond en smaakvol. Het fenomeen komt uit Hawaï waar de vissers de vis die ze over hadden in kleine stukjes sneden. Want poké betekent snijden in hun taal. Samen met rijst en groenten is het een zeer gebalanceerde maaltijd. Daarnaast ziet het er zo mooi uit als je de verschillende kleuren op je bord legt. Dat is een feestje.” Ondertussen werkt Levy ook samen met een vegan toetjesmaker en kun je bij je bowl ook een verantwoord drankje bestellen.


Plan goed onderbouwd
De vraag bleef maar groeien, ook buiten Oud-Beijerland. Dus besloot Levy om een tweede vestiging te openen in Hellevoetsluis. Hij zocht naar een financiering en kwam als starter uit bij Qredits. Bedrijfsadviseur Conny was meteen enthousiast: “Het ondernemingsplan van Levy zat gewoon heel sterk in elkaar. Niet alleen het idee klopte, ook de cijfers waren allemaal goed onderbouwd. Daarvoor had hij wat hulp van een bevriende boekhouder ingeschakeld.”

Maar niet alleen het plan was overtuigend. “Ook toen ik Levy sprak via een videocall was het duidelijk dat ik een ondernemer voor me had. De passie voor het eten, maar ook voor zijn klanten. En als je dat proeft bij een ondernemer, dan doen we er bij Qredits alles aan om de financiering rond te maken.”

Nieuwsgierig naar het interview met Levy tijdens de Startersdag? Bekijk hier de beelden van het gesprek dat hij had met André Dolsma(commercieel directeur Qredits).

Ook starter?
Qredits biedt naast krediet ook handige tools om je ondernemingsplan goed op papier te zetten. Zo kun je de
e-learning Ondernemingsplan Schrijven gratis volgen en helpen ze je ook met inspirerende artikelen om goed van start te gaan.

 

 

Terug naar het overzicht