Durf jij de stap te wagen?

Misschien loop je al maanden met het idee om voor jezelf te beginnen, maar heb je nog veel vragen. Voordat je jouw product of dienst in de markt wil zetten kan het handig zijn om eens naar verhalen te luisteren van andere, succesvolle, startende ondernemers.

Door de bomen het bos
Na het googelen van de woorden ‘startersaftrek’, ‘belastingaangifte’ en ‘KOR-regeling’ werd je misschien een beetje bang, ik een paar jaar geleden in ieder geval wel.
Ik vond honderden websites met allemaal een ander soort uitleg en ben ik nu net de persoon die beter leert in praktijk dan op papier.
Ik meldde me aan voor een handjevol nieuwsbrieven, maar zag al snel door de bomen het bos niet meer en betrapte ik mezelf op lichte paniek.
‘Wat als ik straks begin, maar nog helemaal niet weet hoe ik mijn uren moet registreren?’ of ‘Waar en wanneer open ik een zakelijke rekening en wat kost het?’.

Ook nog eens meerdere evenementen
Het feit dat er ook nog eens tientallen evenementen zijn die allemaal beweren de beste te zijn als het aankomt op het starten van een onderneming, maakte het voor mij niet makkelijker.
Neem bijvoorbeeld het startersevenement van de KVK, een grootschalig evenement, maar voor mij te overweldigend. De diverse lezingen kwamen op me over alsof ik nog lang niet klaar was voor een leven als ondernemer.

Startersdagen
Een van de nieuwsbrieven waar ik me destijds voor aanmeldde was die van de Rabobank ‘Ik ga starten’.
Om de zoveel tijd kreeg ik een e-mail in mijn box met begrijpelijke taal, goeie zet van deze bank om me op deze manier ook voor een zakelijke rekening te strikken.
Omdat ik in mijn verleden al vaker heb mogen samenwerken met Rabobank kwamen al snel de Startersdagen op mijn pad.
Een kleinschaliger evenement met de missie om te inspireren, in plaats van te overdonderden met informatie.
Vooral de speeddate sessies en interactieve workshops gaven me het gevoel dat werken als zelfstandige echt voor mij was weggelegd!
Ik ben erg enthousiast om starters te mogen inspireren en kan niet wachten om mijn Inspiratiesessie in Den Bosch met jou te delen!

Een artikel door Renée van der Hoff, locatie onafhankelijke PR & Content deskundige bij Desk Dertig

Terug naar het overzicht