Deze 9 eigenschappen hebben succesvolle startup-ondernemers

Wil je een startup beginnen, kijk jezelf dan eens goed aan in de spiegel: bezit jij al deze negen eigenschappen, of kun je je founders-team beter completeren met oprichters die jou weer aanvullen?

Startup-founders heb je in alle soorten en maten. Toch zoeken investeerders naar een bepaald type ondernemer, een bij wie geldschieters in goede tijden de twinkeling in de ogen kunnen zien, maar die bij tegenslagen óók overeind blijft staan. Wil je als ondernemer aansluiten bij de hipster, hacker and hustler-idealen van durfkapitalisten, dan is het geen overbodige luxe om je te verdiepen in de karaktereigenschappen die beroemde ondernemers hebben. Schiet je ergens tekort? Zoek dan naar founders die deze eigenschappen wél hebben en doe het samen.

In de onderstaande infographic zie je negen karaktereigenschappen die passen bij die van beroemde founders. Van Bill Gates en Steve Jobs tot Debbie Ford en Eric Ries: ze worden hier besproken. Zoals blijkt, hebben succesvolle founders niet alleen een drive om verder te gaan, maar zijn ze ook gedisciplineerd en authentiek. Zij zijn innovatief en werken graag samen met anderen.

 

 

Bron: Sprout.nl

Terug naar het overzicht