Bijna 40 procent personeel zou deel van loon inleveren om eigen baan te redden

Van alle werknemers wereldwijd is bijna twee vijfde bereid, oftewel 40 procent, om voor een lager salaris te werken, als daarmee banen in het bedrijf gered kunnen worden. Ook zou 30 procent het niet erg vinden om het loon later te ontvangen. Dat blijkt uit onderzoek van salarisdienstverlener ADP.

Aan het onderzoek van ADP deden ruim 11.000 werknemers wereldwijd mee. De respondenten werd gevraagd wat ze acceptabel zouden vinden om banen binnen de organisatie te redden. Ze konden kiezen uit: salarisverlaging, uitstel van betaling, beëindiging van de arbeidsrelatie of helemaal geen maatregelen. Ongeveer twee vijfde van hen gaf aan akkoord te gaan met een loonsverlaging.

Bereidheid
De respondenten verschillen van mening over om hoeveel loon dat dan zou moeten gaan, zo meldt het AD. In totaal is 40 procent bereid om een verlaging van tien procent of minder te accepteren. Ruim 30 procent vindt een verlaging van tussen de 11 en 20 procent acceptabel. Bijna 20 procent zou zelfs nog akkoord gaan met een verlaging van 21 tot 30 procent.

Lees hier verder!
Bron: de Ondernemer.com

Terug naar het overzicht