9 subsidies en regelingen voor startende ondernemers

Als startende ondernemer heb je vaak financiering nodig. Laat je een handje helpen door de overheid. Dit zijn de bekendste startersregelingen en subsidies voor startende ondernemers met ambitie. 

3. Starten vanuit een arbeidsongeschiktheidsuitkering

Als je door omstandigheden langdurig arbeidsongeschikt bent geraakt, kun je bij het starten van een bedrijf ook op de nodige ondersteuning rekenen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het recht op een starters- of voorbereidingskrediet
  • Inkomenssuppletie (je krijgt dan deels een uitkering)
  • Vergoedingen voor een voorleeshulp of tolk

Voorzieningen UWV

Dergelijke voorzieningen kun je het hele jaar door aanvragen bij UWV. Voorwaarde is onder meer dat je een bijstands-, WIA-, WAO-, WAZ-, Wajong-, of ZW-uitkering hebt en dat de voorzieningen essentieel zijn voor het uitvoeren van jouw werk.

Ook moet jouw beperking naar verwachting langer dan een jaar duren. Als je op de wintersport tijdens een steile afdaling jouw knie verdraait, is dat vaak niet het geval.

4. Starten vanuit een WW-uitkering

Ontvang jij nu een WW-uitkering en overweeg je om voor jezelf te beginnen, maar ben je bang om jouw uitkering kwijt te raken? Dat hoeft niet. Het is namelijk mogelijk om met behoud van een WW-uitkering een eigen bedrijf te starten.

Jouw contactpersoon bij UWV helpt je verder als je vanuit de WW wilt starten.

Als je gaat starten vanuit de WW, moet je natuurlijk een goed ondernemingsplan maken.

Lees hier verder!
Bron: ikgastarten.nl

Terug naar het overzicht