5 tips voor korte pitch

Ontmoet Patrick van Gils, de #1 in het bedrijfsleven in succesvol pitchen, overtuigend presenteren, profileren en verbeteren van klantcontact. Hij leert mensen hoe zichzelf, hun bedrijf en hun producten/diensten krachtiger te presenteren en te pirchen.

Bijvoorbeeld naar klanten en nieuwe klanten. Tijdens Startersdag Alphen aan den Rijn in de Adventskerk, leert hij jou alle geheimen van inspirerend en overtuigend pitchen, waarmee je direct jouw impact vergroot. Lees hieronder alvast zijn 5 tips voor een korte en krachtige pitch!

 

P.!.T.C.H?

Pak je podium! Wees pro-actief. Als jij kiest om zelf het initiatief te nemen (ook al is dat soms best spannend); en om met meer mensen die je nog niet of nauwelijks kent, contact te maken, ontstaan er verrassende resultaten. Overal liggen kansen om contact te maken. De nieuwe klanten ‘zwermen overal om je heen’. Je ontdekt het pas als jij contact maakt met een heldere boodschap. Begin maar eens jouw verhaal en jouw pitch te vertellen aan mensen die je al eens eerder hebt gezien maar nog niet zo heel goed kent. Bijvoorbeeld op verjaardagen, bij de sportclub, netwerkbijeenkomst, social media etc. Er is eigenlijk geen reden om het niet te doen… Want draai het eens om. Hoe vind jij het als iemand pro-actief contact met jou maakt? Vast leuk toch?

Informatie. Zorg dat de informatie die jij vertelt niet alleen duidelijk is maar voor de ander ook aanstekelijk en aantrekkelijk is. Letterlijk aantrekkelijk: trekken jouw woorden de aandacht van de ander en zet je de ander ‘aan’. Je komt erachter door na je pitch gewoon te vragen wat voor beeld de ander heeft gekregen van jouw verhaal of wat hij ervan vindt. Je hoort dan gelijk of de ander je heeft gehoord en begrepen, welke informatie aanspreekt en welke woorden ‘een snaar’ bij de ander raken.

Tijd. Tijd is de allergrootste schaarste. Jij hebt weinig tijd; de ander heeft weinig tijd. Kom snel to-the-point. Hoelang duurt een pitch? Mensen denken vaak 60”. Er is geen vaste lengte. Het antwoord is: zolang als de ander tijd voor jou heeft. Dit betekent dat jij de kern van je verhaal in verschillende lengtes paraat moet hebben. Wat zeg jij in 0,6”? Wat doe je in 6”? Wat pitch jij in 60”? Wat vertel jij in 600”?

Contact. Pitchen begint met contact maken. En de keuze om wel of geen contact te maken, besluit je in een ‘split second’; in 0,6”. Als je 1 keer per dag besluit om geen nieuw contact te maken, omdat je steeds goede redenen hebt het voor je uit te schuiven, laat je 365 klantkansen per jaar lopen… Draai om die ‘contact’-sleutel!

Horen. Misschien wel de belangrijkste…!? Pitchen is niet alleen jouw informatie kort, krachtig en aanstekelijk overbrengen maar vooral horen hoe de ander daarop reageert. Wat zegt hij? Hoe kijkt hij? Hoor de ander! En speel daar op in.

Wil jij echt heel goed leren pitchen en presenteren? En je schroom en onzekerheid voorgoed achter je laten? Kom dan….

Patrick van Gils, dé # 1 pitch- & presentatie-expert, oprichter van TOPpresentaties

Hij leert jou als starter hoe je met een ‘woest aantrekkelijke’ pitchboodschap de ene na de andere klant aantrekt! Kom het zelf live ervaren tijdens de Startersdagen.com op 30 oktober in Alphen aan de Rijn. Vol=vol!

Terug naar het overzicht