Terug naar het overzicht

Foto’s

Het is voor veel ondernemers in deze tijd een uitdaging om een bedrijf op te bouwen, bestaande klanten te houden of nieuwe te vinden.
Om deze reden organiseert de gemeente Groningen donderdag 29 oktober hét ondernemersevent voor alle ondernemers uit de provincie Groningen. Het event met de titel “samen sterk uit de crisis” heeft als doelstelling om kennis en inspiratie te delen over ondernemen tijdens en na de Coronacrisis. Het event wordt volledig online gestreamd vanuit het FC Groningen stadion en is kosteloos om aan deel te nemen.

Samen komen we sterk uit de crisis!
Het online event “Samen sterker uit de crisis” is een initiatief van de Gemeente Groningen en is bedoeld om jou als ondernemers een steuntje in de rug te geven voor jullie durf, doorzettings- en uithoudingsvermogen in deze moeilijke tijd. Het programma bestaat uit een plenaire talkshow, keynote sprekers, groepsgesprekken met andere ondernemers en meerdere webinars over verschillende onderwerpen.


Welke thema’s kun je verwachten
Tijdens de talkshow, webinars en discussierondes komen er verschillende thema’s aan bod:

 • Hoe houd je het hoofd boven water tijdens de coronacrisis?​ En welke kansen biedt deze crisis voor jou als ondernemer​?
 • Hoe ben jij als ondernemer door de coronacrisis gekomen?
 • Waar ben je specifiek tegenaan gelopen?
 • Wat heb jij geleerd, wat je anderen mee kan geven?​​
 • Behouden van personeel, hoe?
 • Welke rol kan de gemeente spelen​?
 • Zijn er concrete projecten waar de gemeente in zou kunnen ondersteunen?​
 • Aanboren van nieuwe markten – Bedrijf starten in crisistijd​
 • Sluiten jouw producten nog aan bij de huidige markt – Denk groot, zie nieuwe kansen​
 • In iedere crisis zit een kans – Upgrade jouw verdienmodel​
 • Financiële hulp – Veranderen is een feest ​

Programmaonderdelen
Tijdens de talkshow zal de snel veranderende markt in Coronatijd worden besproken en wordt er gekeken naar de kansen die er liggen in deze tijd. Tijdens de groepsdiscussies gaan ondernemers met elkaar in gesprek om ervaringen en kennis te delen. Deze discussies staan onder leiding van diverse ondernemers die vanuit hun eigen expertise stellingen deponeren en hun kennis delen. Tevens zijn er 6 webinars waar je een keuze uit kunt maken met thema’s als: verkennen van nieuwe markten, veranderen van je bedrijfsvoering, tips & tricks als je in zwaar weer zit en hoe behoud je veerkracht in onzekere tijden.

 

Keynote spreker Wilbert van de Kamp
Wilbert van de Kamp is oprichter van Omapost, een app waarmee je persoonlijke kaartjes via de post kan versturen en zette in 2020 Juiststraks.nu op, waarmee hij mensen helpt goed voornemens te behouden die tijdens de Coronacrisis zijn ontstaan. Met behulp van een aantal case-studies zal Wilbert uitleggen hoe je in deze tijd van onzekerheid aan de slag kan als ondernemer met het introduceren van nieuwe services, producten en andere businessmodellen.

Gasten talkshow
Via onze dagvoorzitter Evelien Bouma gaan we in gesprek met verschillende lokale ondernemers en hun initiatieven.

Gasten tot nu toe:

 • Jochem de Josselin de jong – DirectImpact & Shared Spaces Haren
  Deelt zijn visie over een sterk veranderende on- en offline markt door Covid-19 vanuit zijn ervaring in sales, marketing & recruitment.
 • Nathan de Vries en Marten de Ruiter – De online koopavond Groningen
  Het Support your locals initiatief voor retailers is de online koopavond Groningen, waarmee zij ondernemers willen helpen in deze lastige tijden. Wat houdt het initiatief in en hoe kun jij als retailer meedoen? Ook vragen we natuurlijk naar hun ander initatief Spot TV, een online kanaal voor jong en studerende Groningers.

Groepsgesprekken tussen ondernemers
Onder leiding van diverse groepsleiders gaan ondernemers met elkaar, via een Teams videogesprek, in gesprek over diverse onderwerpen. De onderwerpen worden bepaald door onze groepsleiders en kunnen bestaan uit “groeien als bedrijf”, “durf te veranderen” of “marketing strategie in Coronatijd”

Groepsleiders tot nu toe:

 • Berend Bouwmeester – Bottomlines
  Groeien als bedrijf tijdens corona
  Bottomlines is een snelgroeiend fintech bedrijf dat is opgericht met de visie dat elk bedrijf én elke ondernemer kansen heeft om succesvol te groeien.
  Dankzij een gedegen achtergrond in accountancy, finance, e-commerce, sales en marketing, maar ook omdat zij zelf ondernemingen hebben opgezet, geleid en verkocht, begeleiden zij tientallen ambitieuze bedrijven in verdere groei
 • Jochem de Josselin de jong – DirectImpact & Shared Spaces Haren
  Durf samen te werken en denk in win-win
  Al vanaf het begin van Covid19 spant Jochem zich in om samen met ondernemers en winkeliers Haren aantrekkelijk te houden. Kijk waar je elkaar kunt versterken en hoe je juist nu het verschil kunt blijven maken.
 • Kim van der Esch – Mr. Chadd
  Digitaal werken en leren van andere markten
  In 2014, op een doodgewone winteravond in Groningen, escaleerde een vrij onschuldige brainstormsessie van Kim van der Esch en Jan Gustavo Kuipers in een plan dat het onderwijs voorgoed zou veranderen: Mr. Chadd was geboren! Het onderwijs is een vrij traditionele markt die langzaam maar zeker bezig is met haar digitalisering. Digitalisering zorgt in veel markten voor een kwaliteitsverbetering en zo ook in deze markt.
 • Michiel Hordijk – IMK
  Succesvol stoppen of doorgaan met je onderneming
  Steeds meer ondernemers denken er over na om te stoppen. Wanneer inkomsten teruglopen en opdrachten zich niet aandienen, lijkt er vaak geen andere optie. Dagelijks krijgt het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf vragen van ondernemers die betrekking hebben op deze keuze, die een ondernemer niet zomaar kan of durft te nemen.
  Samen met de ondernemer bekijken we hoe de persoonlijke situatie er voor staat. Is het een tijdelijke dip door corona of zijn er structurele veranderingen? En wat zijn de consequenties voor je privésituatie? Michiel Hordijk, directeur van IMK – Instituut voor Ondernemers, gaat graag met jullie in gesprek en beantwoordt de vragen die jullie bezighouden op dit vlak.

 

 

 

 

 

 


Webinars tot nu toe:

 • Berend Bouwmeester – Bottemlines
  Neem als ondernemer het heft in eigen hand en werk aan gecontroleerde groei
 • Jochem de Josselin de jong – DirectImpact & Shared Spaces Haren
  Verander je houding, kom uit je comfort zone
 • Kim van der Esch – Mr. Chadd
  Verken andere markten tijdens een crisis
 • Trip Advocaten
  Tips & tricks in economisch moeilijke tijden (vanuit juridisch perspectief)
 • Talent & Career Center
  Handleiding voor veerkracht

Hoofdpartners

Gemeente Groningen

Dagvoorzitter

14.45 - 17.45

Evelien Bouma van de Goede Gastvrouw

Wethouder

Wethouder Paul de Rook (Economie en Innovatie)

Talkshow

14.45 - 15.15

Deelt zijn visie over een sterk veranderende on- en offline markt
Dé online koopavond van Groningen
WOO-Groningen: hulp bij online ondernemen
Hooghoudt maakt desinfectiemiddel. Zo helpen ze woekerprijzen tegen te gaan.

Groepsdiscussies

15.15 - 15.45

Élke ondernemer heeft kansen om succesvol te groeien, zéker in deze tijd
Durf samen te werken, think win-win
Digitaal werken, leren van andere markten en (guerrilla) marketing.
Succesvol stoppen of doorgaan met je onderneming
Interessante Vragen Spel – ‘Toekomstvisie Strategie Actie’

Keynote spreker (Wilbert van de Kamp)

16.00 - 16.30

Wilbert van de Kamp | “dit is het moment om nieuwe producten uit te proberen”

Eerste ronde webinars

16.30 - 17.15

Turnover feeds your ego but only profit feeds your family
Verander je houding, kom uit je comfort zone
Het verkennen van andere markten tijdens een crisis

Tweede ronde webinars

17.15 - 17.45

Tips & tricks in economisch moeilijke tijden (vanuit juridisch perspectief)
Handleiding voor veerkracht
Stuur slim bij, begin met een liquiditeitsbegroting!
Spreker

Wilbert van de Kamp

Wilbert van de Kamp is creatief en ondernemer. Hij maakt dingen praktisch. Geen abstracte vergezichten, kortlopende campagnes en denktanks, maar zo snel mogelijk aan de slag. Met de juiste mensen, een goed plan en “in it for the long run”.

Hij is de oprichter van Omapost, een app waarmee je persoonlijke kaartjes via de post kan versturen. Hij startte dit voor zijn eigen oma, en voor mensen die geen oma meer hebben voegde hij de functie adopteer-een-oma toe. Zo probeert hij jongeren op een makkelijke en laagdrempelige manier in contact te houden met ouderen.

In 2020 zette hij juiststraks.nu op waarmee hij mensen helpt met het volhouden van de goede voornemens die ze tijdens de Corona-crisis hebben opgestart.

Wilbert deed mee aan de Slow Food Youth Network (SFYN) Academie en sloot zich na afronding aan bij de organisatie, waar hij het Food Film Festival organiseerde. Hieruit volgde ook de talkshow “Als warme broodjes” in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, een reeks avonden over het voedselsysteem en ondernemen in de food-sector met diverse gasten en onderwerpen. In de kookprogramma’s “Wilbert kookt Wad” en “Koken met Knollen” laat Wilbert zien hoe je met lokale producten de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Met behulp van een aantal case-studies zal Wilbert uitleggen hoe je in deze tijd van onzekerheid aan de slag kan als ondernemer. Dit is het moment om nieuwe services, producten en businessmodellen uit te proberen en vaak kan je met een kleine investering in een korte tijd van een idee een goede test maken. Wilbert vertelt hoe hij door middel van prototyping voor verschillende bedrijven nieuwe services ontwikkelde en hoe zijn eigen initiatieven Grokaalbox, Omapost en Juiststraks.nu hieruit ontstaan zijn. En uiteraard deelt hij hoe je dat snel, impactvol en vanuit de juiste beweegredenen kan doen.